Diana Şoşoacă are conturile blocate de ANAF. Senatoarea are poprire pentru amenzi de 30.000 de euro

Diana Șoșoacă este una dintre cele mai controversate voci din politica românească. De-a lungul timpului a fost implicată într-o mulțime de scandaluri din cauza atacurilor dure pe care le-a lansat în spațiul politic.

12 nov. 2022, 07:52
Diana Şoşoacă are conturile blocate de ANAF. Senatoarea are poprire pentru amenzi de 30.000 de euro

Diana Şoşoacă a declarat magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 că a rămas fără 150.000 de lei din conturile sale. De asemenea, ANAF, Agenția Națională de Administrarea Fiscală, a început executarea silită pentru alți 40.000 de lei. Senatoarea are poprire pe conturi pentru că are o datorie de 30.000 de euro. Agenția susține că aceste sume provin din amenzi din perioada pandemiei, dar și din impozite datorate din activitatea de avocat.

În acest context, fostul membru AUR a dat în judecată Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, AFP,  în martie 2022. Senatoarea a  contestat modul de calcul al sumelor datorate către ANAF, dar și executarea silită demarată de agenție. De asemenea, Șoșoacă a cerut, la finalul lunii septembrie, să îi fie arătate o listă cu toate debitele.

Diana Şoşoacă, pe urmele lui Vladimir Putin. A cerut ca teritoriile din Ucraina să se întoarcă la România

Diana Şoșoacă vrea să înțeleagă modul de calcul al inspectorilor ANAF. „Solicită să i se pună în vedere intimatei – întrucât nu îi iese suma pe care au pus-o poprire pe conturi, având un titlu de 61.137 lei și unul de 3.233 lei, din 2014 și 2015, care sunt prescrise, a achitat aceste sume – să depună încă un exemplar al înscrisurilor depuse. Solicită să se depună și o listă cu toate debitele achitate de dânsa, având în vedere că debitele din 2014 și 2015 au fost achitate”, se arată în notele de ședință.

De asemenea, Diana Şoșoacă a depus la dosar o serie de dovezi care să arate că a plătit aceste sume pe ghișeul.ro. Senatoarea a susținut că i-a fost mai ușor să plătească în acest fel. Cu toate acestea, ea nu înțelege de ce i-a fost luată suma de 150.000 de lei. În plus, politicianul vrea să știe de ce i-a fost poprite conturile.

Amenzile din timpul pandemiei au fost anulate de Curtea Constituțională

Diana Șoșoacă a mai arătat că amenzile pe care le-a încasat în timpul pandemiei, pentru că nu a purtat masca de protecție în aer liber, nu mai sunt valabile datorită deciziei Curții Constituționale. Totuși, aceste sancțiuni sunt obiectul unor acțiuni în instanță. Așadar, politicianul susține că ANAF nu avea dreptul să execute silit sumele respective până la finalizarea litigiilor.

În ceea ce privește impozitele provenite din activitatea de avocat, Șoșoacă a adăugat în dosar acte care dovedesc că și acestea au fost achitate online. Cu toate acestea, senatoarea încă figurează cu datorii la ANAF. Acest lucru s-ar fi întâmplat din pricina unor probleme la sistemul informatic al instituției.

Carmen Harra, în moarte clinică: „Mi-am dat seama că există lumi paralele, ceva dincolo de această existență senzorială”

„S-a trezit cu anunțuri de la bancă, că s-a pus poprire și nu cunoaște dacă au fost stinse, pentru că s-a trezit cu încă 400 de milioane de lei vechi, anunță acum că s-a început executarea silită”, se mai arată în înscrisuri. Cu toate acestea, magistrații au fost de acord cu solicitarea senatoarei. Așadar, AFP trebuie să depună o listă cu situația plăților din 2014 și până în prezent, notează FANATIK.

Diana Şoșoacăeste una dintre cele mai controversate voci din politica românească. De-a lungul timpului a fost implicată într-o mulțime de scandaluri din cauza atacurilor dure pe care le-a lansat în spațiul politic. Ei bine, și pentru că este în top 3 cele mai vocale persoane privind situația coronavirusului, despre ea, românii și-au pus o mulțime de întrebări. Una dintre ele ar fi legată de salariul senatoarei.

Ce salariu primește Diana Şoșoacă  la Parlament

Pentru cei care sunt curioși să afle acest lucru, ei bine, Diana Șoșoacă primește lunar suma de 18.720 lei brut. Pe an, aceasta însumează 133.842 lei. În baza declarației de avere s-a dedus că senatoarea nu trăiește din banii pe care îi încasează de la Senatul României. Aceasta are pe numele ei un teren de 23.000 mp și alte terenuri intravilane, în Vâlcea, Dâmbovița sau Căciulata.

Ce alte bunuri mai deține Diana Şoșoacă

Pe lângă terenurile menționate mai sus, senatoarea mai are și o casă, plus două apartamente pe numele său. Unde mai pui și obiectele de artă pe care le deține și valorează până la 5.000 de euro. Cu toate acestea, „vocea poporului” conduce o mașină destul de modestă. Mai exact, un opel corsa din 2015. Pe numele ei întreg, Diana Iovanovici Șoșoacă, mai are și două conturi cu câte 200.000 de euro, iar din munca ei de avocat, aceasta încasează lunar suma de 50.000 de lei.