Diana Şoşoacă, pe urmele lui Vladimir Putin. A cerut ca teritoriile din Ucraina să se întoarcă la România

La doar câteva zile după ce Vladimir Putin a acuzat România că își vrea teritoriile înapoi de la Ucraina, Diana Șoșoacă cere acest lucru, chiar dacă Ministerul de Externe al României a respins afirmaţiile făcute de liderul de la Kremlin.

07 nov. 2022, 17:28
Diana Şoşoacă, pe urmele lui Vladimir Putin. A cerut ca teritoriile din Ucraina să se întoarcă la România
Diana Şoşoacă, pe urmele lui Vladimir Putin. A cerut ca teritoriile din Ucraina să se întoarcă la România

Diana Şoşoacă, pe urmele lui Vladimir Putin. În ciuda reacţiei MAE, Diana Şoşoacă senator independent, a cerut ca teritoriile din Ucraina să se întoarcă la România. „Iudelor! Aurescule, o să înfunzi puşcăria alături de Iohannis, Ciucă şi toţi trădătorii României! Maramureţul istoric, Bugeacul, Herţa şi nordul Basarabiei sunt tertorii româneşti, pe care noi, poporul, le cerem înapoi şi le vom avea! Vrem teritoriile din Ucraina înapoi! Vrem Rep. Moldova să se întoarcă la Românie! Jos Iudele! Trăiasă România dodoloaţă!”, a fost mesajul transmis de Diana Şoşoacă pe Facebook.

Citeşte şi: Vladimir Putin insistă să bage bățul prin gard: „Ucraina a confiscat teritorii de la România, Ungaria și Polonia”. Noua strategie a „Țarului de la Moscova”

Reacţia acesteia a venit după ce Vladimir Putin a acuzat România că ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina. „Știm despre ideile politicienilor din Polonia de a face o țară „de la o mare, la altă mare”, înainte de Al Doilea Război Mondial se vorbea mult despre asta. Era o idee fixă. De la Marea Baltică la Marea Neagră. Vedem acum că oficialii polonezi și ucraineni se iau în brațe, dar această idee este vie. Iar ideea absorbirii Ucrainei tot acolo e. Tot așa cum se discută, cu siguranță, despre returnarea acelor teritorii care au fost luate Poloniei, trebuie să recunoaștem că au fost luate de Stalin, după Al Doilea Război Mondial. Teritorii mari din România, din Ungaria, au fost luate. Nu este nicio coincidență că am spus la Valdai că Rusia poate fi singurul garant real al statalității și suveranității ucrainene”, a afirmat Vladmir Putin.

MAE a reacţionat vehement după afirmaţiile preşedintelui rus: „Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserțiunile exprimate de Președintele Federației Ruse în discursul susținut cu ocazia Zilei Unității Naționale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina. MAE subliniază că războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei. În acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional”.