Diana Șoșoacă, circ în Parlament după discursul lui Cioloș: ”Pentru colegii de la USR spun ‘jos masca!’, vă ascunde ipocrizia”

Diana Șoșoacă a venit cu o declarație tăioasă, miercuri, în Parlament, după ce Dacian Cioloș a cerut votul de încredere pentru guvernul USR.

20 oct. 2021, 12:40
Diana Șoșoacă, circ în Parlament după discursul lui Cioloș: ”Pentru colegii de la USR spun ‘jos masca!’, vă ascunde ipocrizia”

Diana Șoșoacă, circ în Parlament după discursul lui Cioloș. Senatoarea independentă le-a transmis useriștilor să își dea jos masca pentru că sub ea aceștia își ascund ipocrizia.

Diana Șoșoacă, circ în Parlament după discursul lui Cioloș: ”Pentru colegii de la USR spun ‘jos masca!’, vă ascunde ipocrizia”

„Pentru colegii de la USR spun jos masca! Vă ascunde ipocrizia! Legea permite celor cu probleme medicale să nu poarte mască”, a spus senatoarea, ca o replică pentru aceia care au criticat-o că nu poartă mască de protecție.

De la tribuna Parlamentului, Șoșoacă a ținut să-i transmită salutări premierului ungar Viktor Orban.

”Mai sunt şi oameni care au alte probleme decât COVID-ul. Apropo, mă uit la dumneavoastră şi sunteţi reprezentanţii supremi ai ‘Cuminţeniei Pământului’. Un discurs care atestă de ce nu aţi fost în stare să achiziţionaţi „Cuminţenia Pământului”. Mă întreb de ce doamna Mihăilă nu v-a spus că anul trecut a dat un raport în care din cele 26.500 de persoane declarate decedate de COVID doar 227 erau moarte de COVID. Nu văd nimic spus despre tratamente, de nimic… Vreau doar să îi transmit un salut cordial domnului prim-ministru al Ungariei, Viktor Orban, şi un pios omagiu colegului Daniel Măcriş care a decedat ieri. Vă mulţumesc, poate cândva vom avea şi un guvern naţionalist, aşa după exemplul Ungariei”, a spus ea.

Dacian Cioloş a mers miercuri, în Parlament, în speranţa că va putea obţine votul de încredere pentru Cabinetul minoritar şi programul de guvernare. După eşecul de a strânge o majoritate, premierul desemnat se bazează doar pe voturile senatorilor şi deputaţilor USR. Nicio altă formaţiune politică parlamentară nu a anunţat că susţine Executivul propus. Astfel, Guvernul Cioloş poate deveni azi al doilea din istoria României care pică votul de învestitură.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a luat cuvântul înainte de începerea votului de învestitură.

„A renunța e cel mai ușor lucru. Mai greu e să îți asumi responsabilitatea. De asta suntem noi aici.
Nu o să vă răspund astăzi domnilor de la PSD, cu toate că a fi români nu înseamnă să spui discursuri ci înseamnă să simți. Și să guvernezi în așa fel încât să alungi românii din țară. Mă simt foarte român pentru că simt lucrurile și le spun așa cum le simt. Mă opresc aici. Vă cer, încă o dată, să ne asumăm împreună acest vot și să nu lăsăm pe alții să ne facă guvern. În 2015 am făcut apel la un guvern din exterior pentru că partidele nu și-au asumat. Să ne asumăm împreună, politic, un Guvern. Am fost disponibil și pentru discuții. Am venit aici cu bună credință. Politica înseamnă și bună credință, nu doar scandal și urlete din sală.

De asta suntem aici. Să ne facem aici, la noi acasă, mai bine. Sper, doamna Șoșoacă, că aveți măcar puțin pe conștiință românii care astăzi sunt la terapie intensivă. Sper că aveți puțină responsabilitate pentru asta”, a spus Dacian Cioloș.

Citește și: Zi decisivă pentru Guvernul minoritar USR. A început votul în Parlament