Diana Șoșoacă, citată joi la Parchetul General pentru a da explicații după scandalul cu jurnalista italiană

Diana Șoșoacă este citată joi la Parchetul General. Dacă nu se va prezenta, senatoarea va fi adusă cu mandat.

21 dec. 2021, 21:55
Diana Șoșoacă, citată joi la Parchetul General pentru a da explicații după scandalul cu jurnalista italiană

Diana Șoșoacă este chemată pentru a da explicații după scandalul cu jurnalista italiană Lucia Goracci, conform Antena 3.

Reamintim faptul că Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj.

Dumitru Şoşoacă a fost chemat săptămâna trecută la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunţat că a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru ultraj.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, transmite Parchetul într-un comunicat de presa.

Diana Şoşoacă a fost şi ea, luni, în faţa Parchetului, împreună cu mai mulţi susţinători, aceştia din urmă având altercaţii cu jurnaliştii prezenţi la faţa locului.

Filmul scandalului din biroul Dianei Şoşoacă

Poliţia Română a refăcut filmul evenimentelor din momentul în care s-a ajuns la biroul sentatoarei Diana Șoșoacă. Oamenii legii cercetează în aceste momente acuzațiile care i se aduc Dianei Șoșoacă și soțului acesteia. Comisarul Georgian Drăgan a precizat că jurnaliștii italieni s-au prezentat de bună voie la Poliția Română pentru a face plângere și nu au ajuns acolo conduși de oamenii legii.

„Fac precizarea că împotriva jurnaliștilor din Italia nu a fost dispusă nicio măsură preventivă, ci doar au fost informați cu privire la posibilitatea depunerii unei plângeri și lămurirea tuturor aspectelor sesizate. De asemenea, toate activitățile procedurale desfășurate de polițiști s-au derulat sub derularea strictă a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În continuare, în această cauză, se efectuează cercetări pentru infracțiunile sesizate, respectiv lipsire de libertate sau lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate de către jurnalista din Italia, lovire sau alte violențe, violarea sediului vieții private și violarea sediului profesional, în baza plângerii formulate de către apelanta la 112 și ultraj, având în vedere faptul că un polițist a fost agresat de soțul apelantei „, a spus Drăgan.

Drăgan a prezentat filmul evenimentelor din 10 decembrie, menţionând că Diana Şoşoacă s-a deplasat, alături de soţul său, Dumitru Silvestru Şoşoacă, la secţia de Poliţie unde se aflau şi jurnaliştii italieni, unde a precizat că depune plângere penală împotriva acestora pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, că este posibil să-i fi sustras documente care se aflau în birou şi aveau droguri asupra lor.

„Având în vedere aspectele menţionate, conform procedurilor legale în vigoare, poliţiştii aveau obligaţia şi au efectuat un control corporal sumar, precum şi al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase şi nici substanţe interzise, aşadar acuzaţiile erau nefondate”, a explicat Georgian Drăgan.

Potrivit acestuia, în urma verificărilor, a reieşit faptul că jurnaliştii au intenţionat să părăsească cabinetul, context în care Şoşoacă ar fi închis uşa şi nu i-ar mai fi lăsat să plece până la sosirea poliţiştilor.

 


loading...
Partenerii noștri