Poliţia Română, filmul scandalului din biroul Dianei Şoşoacă: Senatoarea le-a spus poliţiştilor că jurnaliştii italieni ar avea droguri

Comisarul-șef de poliție Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, a făcut, miercuri, declarații în scandalul dintre soții Șoșoacă și echipa de jurnaliști Rai 1.

15 dec. 2021, 19:14
Poliţia Română, filmul scandalului din biroul Dianei Şoşoacă: Senatoarea le-a spus poliţiştilor că jurnaliştii italieni ar avea droguri

Poliţia Română a refăcut filmul evenimentelor din momentul în care s-a ajuns la biroul sentatoarei Diana Șoșoacă. Oamenii legii cercetează în aceste momente acuzațiile care i se aduc Dianei Șoșoacă și soțului acesteia. Comisarul Georgian Drăgan a precizat că jurnaliștii italieni s-au prezentat de bună voie la Poliția Română pentru a face plângere și nu au ajuns acolo conduși de oamenii legii.

George Simion sare în apărarea Dianei Şoşoacă în scandalul cu jurnalista Rai Uno. „Există imixtiuni în actul de justiţie. Mi se pare suspect”

„Fac precizarea că împotriva jurnaliștilor din Italia nu a fost dispusă nicio măsură preventivă, ci doar au fost informați cu privire la posibilitatea depunerii unei plângeri și lămurirea tuturor aspectelor sesizate. De asemenea, toate activitățile procedurale desfășurate de polițiști s-au derulat sub derularea strictă a procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În continuare, în această cauză, se efectuează cercetări pentru infracțiunile sesizate, respectiv lipsire de libertate sau lovire și alte violențe, în baza plângerii formulate de către jurnalista din Italia, lovire sau alte violențe, violarea sediului vieții private și violarea sediului profesional, în baza plângerii formulate de către apelanta la 112 și ultraj, având în vedere faptul că un polițist a fost agresat de soțul apelantei „, a spus Drăgan.

Drăgan a prezentat filmul evenimentelor din 10 decembrie, menţionând că Diana Şoşoacă s-a deplasat, alături de soţul său, Dumitru Silvestru Şoşoacă, la secţia de Poliţie unde se aflau şi jurnaliştii italieni, unde a precizat că depune plângere penală împotriva acestora pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, că este posibil să-i fi sustras documente care se aflau în birou şi aveau droguri asupra lor.

„Având în vedere aspectele menţionate, conform procedurilor legale în vigoare, poliţiştii aveau obligaţia şi au efectuat un control corporal sumar, precum şi al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase şi nici substanţe interzise, aşadar acuzaţiile erau nefondate”, a explicat Georgian Drăgan.

Potrivit acestuia, în urma verificărilor, a reieşit faptul că jurnaliştii au intenţionat să părăsească cabinetul, context în care Şoşoacă ar fi închis uşa şi nu i-ar mai fi lăsat să plece până la sosirea poliţiştilor.

Față de soțul Dianei Șoșoacă, cercetat de polițiști pentru ultraj, a fost deja dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, a mai precizat comisarul-șef Georgian Drăgan.

Lucia Goracci, primul interviu după scandalul cu familia Şoşoacă: „Soţul senatoarei m-a agresat sub nasul poliţiştilor”

Lucia Goracci, jurnalista din Italia implicată în scandalul din casa senatoarei Diana Şoşoacă, a vorbit în presa din Italia despre evenimentele la care a fost martoră.

„Comportamentul senatoarei a fost determinat probabil de faptul că şi-a dat seama că nu ar fi trebuit să se aştepte că va putea să-şi ţină, fără oprelişti, discursul ei.

Lucia Goracci, jurnalista implicată în scandal cu Diana Şoşoacă, declaraţii exclusive pentru România TV: „M-a lovit”
Când am încercat să-i spun că trebuie să rămânem riguros la fapte, dânsa a improvizat, pentru a-şi continua spectacolul propagandistic. Ne-a închis în birou şi a chemat poliţia, aducându-ne acuzaţii neverosimile pentru că noi n-aveam cum să facem aşa ceva.

Noi nu puteam fi decât ceea ce eram, iată. Acesta era obiectivul”, susţine jurnalista italiană. „Atunci când mă invită să plec se repede, se aşază în faţa uşii. Se ridică şi bărbaţii care erau prezenţi, printre care şi soţul ei. Încep să ne ameninţe şi ea sună la 112 şi spune că sunt nişte persoane care se dau drept jurnalişti şi ameninţă şi încearcă să fure ceva”, a spus Lucia Goracci.

Sputnik o nominalizează pe Diana Șoșoacă drept „omul politic al anului 2021” din România. Argumentele invocate

Sputnik, organul de propagandă al Rusiei în România, a lansat marți, 14 decembrie, topul personalităților politice din țara noastră pe anul 2021. Pe prima poziție se regăsește senatoarea Diana Șoșoacă, implicată recent într-un scandal în care a agresat o jurnalistă italiană.

Potrivit Sputnik, Diana Șoșoacă se bucură de „admirația” a milioane de români pentru „lupta” pe care a dus-o pentru respectarea Constituției, dar și împotriva „dictaturii medicale”.

„Topul politicienilor români pe anul 2021 este dominat de senatoarea Diana Șoșoacă, ale cărei inițiative pentru apărarea drepturilor românilor, pentru respectarea Constituției și împotriva a ceea ce ea a acuzat a fi o ‘dictatura sanitară’ au atras admirația și susținerea a milioane de români, așa cum se vede din succesul și popularitatea mesajelor sale publicate pe conturilor de socializare”, scrie Sputnik.


loading...