Diana Şoşoacă contestă sancţiunea primită de la Biroul Permanent al Senatului: „Deschide calea unei dictaturi”

Senatoarea Diana Șoșoacă răspunde acuzațiilor care i-au fost aduse de colegii din Parlament. Senatoarea e revoltată de decizia Biroului Permanent al Senatului, de a o sancționa cu un avertisment scris.

28 apr. 2021, 16:34
Diana Şoşoacă contestă sancţiunea primită de la Biroul Permanent al Senatului: „Deschide calea unei dictaturi”

Diana Şoşoacă răspunde acuzațiilor primite din partea colegilor senatori. Aceștia au trimis o sesizare în care atrag atenția asupra comportamentului și limbajului senatoarei.

„E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi”, spune Diana Șoșoacă, conform Digi24.

Răspunsul Dianei Șoșoacă vine după ce, în urmă cu două zile, Biroul Permanent al Senatului, a decis să o sancționeze cu un avertisment scris. Președintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a anunțat că au fost constate 5 abateri de la prevederile regulamentului care justifică aplicarea acestei sancțiuni.

Diana Şoşoacă nu are voie să reprezinte Parlamentul timp de trei luni

Episodul surprins la Comisia Juridică, unde senatoarea fusese chemată pentru a fi audiată, nu este singurul care a stârnit revolta parlamentarilor. Colegii de la Senat i-au atras atenția, în repetate rânduri, pentru discursul neadecvat din Parlament și pentru lipsa măștii de protecție. Tot din cauza măștii nu a fost lăsată, la acel moment, să intre în Comisie.

Timp de trei luni Diana Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne. Senatoarea a primit luni un avertisment scris pentru comportamentul și limbajul agresiv pe care le-a avut în Parlament și pentru faptul că a refuzat să poarte mască într-o instituție publică.

Citeşte şi: Şedinţă de guvern. Se discută despre un proiect de ordonanţă de urgenţă privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate