Diana Şoşoacă, dezvăluiri bombă despre anchetarea medicului Flavia Groşan. „Colegiul Medicilor s-a autosesizat ilegal”

Diana Şoşoacă a declarat, la România TV, că este nepermisă anchetarea medicului Flavia Groşan, care susţine că a vindecat aproape 1.000 de pacienţi de COVID-19 fără spitalizare, deoarece Colegiul Medicilor "s-au autosesizat ilegal". Senatoarea consideră că "numai în cazurile în care era un interes politic major sau un interes big pharma" Colegiul Medicilor s-a sesizat în 24 de ore.

22 mart. 2021, 09:21
Diana Şoşoacă, dezvăluiri bombă despre anchetarea medicului Flavia Groşan. „Colegiul Medicilor s-a autosesizat ilegal”

Diana Şoşoacă şi dr. Flavia Groşan au fost invitate duminică seara în emisiunea „România de poveste” de la România TV. Medicul devenit cunoscut după ce a tratat aproape 1.000 de persoane de COVID-19 fără a avea nevoie de spitalizare a dezvăluit cum a aflat despre plângerea împotriva sa la Colegiul Medicilor.

„V-a sunat cineva? Da, categoric. Şi în Colegiul Medicilor, sunt colegii mei, medici. Ne cunoaştem de o viaţă. Unul dintre ei m-a anunţat: vezi că ai o reclamaţie sau o sesizare. Când am auzit, vă daţi seama, am intrat pe loc în panică. Mi-a spus şi din partea cui vine. Nu mai ţin minte. O să vedem mâine (luni, n.red) exact ce se întâmplă”, a declarat medicul pneumolog Flavia Groşan.

Prezentă în studioul România TV, Diana Şoşoacă a explicat de ce este ilegală sesizarea Colegiului Medicilor în cazul medicului Flavia Groşan.

„Au apărut două ştiri – una că a fost o autosesizare, una că a fost o reclamaţie din partea unui coleg. Conform Codului Deontologic, colegul respectiv trebuia mai întâi să o anunţe pe colega sa medic, să discute cu dânsa şi în cazul în care acesta nu ajungea să fie convins de doamna doctor cu privire la problemele sesizate, este articolul 8, dacă n-am uitat, atunci se adresa Colegiului Medicilor

Ceea ce nu înţeleg e cum şi-a permis Colegiul Medicilor să facă publică o asemenea sesizare. Nu au voie!”, a afirmat Şoşoacă.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, atac furibund la adresa lui Raed Arafat. „Nici în Burkina Faso un secretar de stat nu conduce ţara. Totul este o mascaradă”

Diana Şoşoacă, dezvăluiri bombă despre anchetarea medicului Flavia Groşan. „Numai în cazurile în care era un interes politic major sau un interes big pharma, Colegiul Medicilor s-a sesizat în 24 de ore”

Mai mult, senatoarea a explicat că a reprezentat, în calitate de avocat, numeroşi medici.

„De peste 15 ani mă ocup de teste de malpraxis medical şi, credeţi-mă, am reprezentat medici din toate structrurile – de la medici normali la medici cu funcţii destul de mari. Am reprezentat inclusiv pacienţi care au avut de suferit.

Niciodată când nu era un interes politic nu se sesiza atât de repede Colegiul Medicilor. Aşteptam şi un an şi doi ani am aşteptat până să se ia în discuţie acea reclamaţie.

Numai în cazurile în care era un interes politic major sau un interes big pharma, am văzut şi cazuri în care Colegiul Medicilor, n-am să spun din ce oraş, s-a sesizat în 24 de ore. Şi în 24 de ore a fost luată pe sus de medicul respectiv să mă duc să îl apăr în faţa Colegiului Medicilor. Nu m-am lăsat să intru în şedinţă pe motiv că avocatul nu are ce căuta la Colegiul Medicilor. Ei sunt stat în stat, evident”, a precizat Diana Şoşoacă.

Citeşte şi: Schema pentru tratamentul antiCOVID a doctoriței-minune. Flavia Groșan spune că rețeta costă DOAR 100 de lei: Am vindecat mii de oameni cu ea!

De asemenea, senatoarea exclusă din AUR a sfătuit-o pe Flavia Groşan să nu îi fie frică deoarece Colegiul Medicilor „s-a autosesizat ilegal”.

„Să nu îi fie frică! Nu are de ce. Colegiul Medicilor în acest caz, dacă s-a autosesizat, s-a autosesizat ilegal , iar domnul sau doamna doctor care a sesizat Colegiul Medicilor a încălcat legislaţia, Codul Deontologic al Colegiului Medicilor. Orice ar face, este nulă şi autosesizare şi sesizarea colegului”, a explicat Diana Şoşoacă.

Parlamentarul nu a ezitat să îi critice pe medicul care a reclamat-o pe Flavia Groşan la Colegiul Medicilor.

Sunt medici care neştiind de fapt întregul tratat al doamnei doctor Groşan. Dânsa şi-a respectat deontologia profesională şi nu l-a devoalat şi bine a făcut. O sfătuiesc să nu îl menţioneze vreodată pe vreun post sau în presă. (…) Deşi nu a ştiu acest tratament, domnul respectiv, unul dintre acei medici fiind medic ATI, care spunea că i-au murit nu ştiu câţi pacienţi, în loc să o sune şi să o întrebe: dă-mi şi mie tratamentul să salvez oameni, a jignit-o mizerabil”, a menţionat Şoşoacă.