Diana Şoşoacă reacționează la acuzațiile grave ce-l vizează pe Alexandru Cumpănaşu: „Va plăti cu ani grei de închisoare”

Senatorul AUR, Diana Şoşoacă, a comentat cazul lui Alexandru Cumpănaşu, pe numele căruia au fost depuse mai multe plângeri pentru corupere de minori. Avocata afirmă că este "consternată", după ce a aflat că Alexandru Cumpănaşu ar fi făcut propuneri indecente unor minore pe Tiktok, spunând că este vorba despre un abuz psihoemoţional şi "va plăti cu ani grei de închisoare dacă se va dovedi aşa ceva".

07 ian. 2021, 23:32
Diana Şoşoacă reacționează la acuzațiile grave ce-l vizează pe Alexandru Cumpănaşu: „Va plăti cu ani grei de închisoare”

Diana Şoşoacă a vorbit despre fostul candidat la alegerile prezidenţiale, Alexandru Cumpănaşu, care  e acuzat că ar fi purtat discuţii cu aluzii sexuale cu minore pe platforma Tiktok. Senatorul AUR, de profesie avocat, a explicat, în direct la România TV, că este vorba despre un „abuz psihoemoţional”.

„Este un abuz psihoemoţional şi vă spun că asta se va plăti cu ani grei de închisoare dacă se va dovedi aşa ceva.

Sunt în consternată. Nu îmi vine să cred că un om cu o asemenea notorietate şi cu lupta pe care a avut-o el în spate a fost în stare de aşa ceva.

Discutăm despre interesul superior al copilului. Indiferent despre cine a fost, acel matur trebuie să plătească pentru că discutăm despre un abuz psihoemoţional care mai ales pentru o fată va avea repercusiuni grave în viaţa, mai ales că discutăm despre o vârstă adolescentină”, a precizat Diana Şoşoacă, senator AUR.

Citeşte şi: Val de reclamaţii pe numele lui Alexandru Cumpănaşu. Mama unei fete îl acuză de corupere de minori

Diana Şoşoacă, după ce Alexandru Cumpănaşu e acuzat de corupere de minori. „Presupun că are şi copii”

Senatoarea AUR de Iaşi a amintit că Alexandru Cumpănaşu mai are o plângere penală deschisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru instigare la ură împotriva profesorilor.

„Nu îmi vine să cred că un om de o anumită maturitate, cu o anumită notorietate – presupun că are şi copii – poate să poarte asemenea discuţii cu minore, în condiţiile în care ştie că toate aceste conversaţii pot deveni publice.

Se va apăra că fie nu sunt ale lui, fie că a fost sub influenţa alcoolului, fie că le-a scris altcineva din casă”, a precizat Diana Şoşoacă.

Citeşte şi: Procurorii au început urmărirea penală in rem în cazul postărilor pe TikTok ale lui Alexandru Cumpănaşu

Clipul ironic de 7 secunde în urma căruia Alexandru Cumpănaşu e acuzat de corupere de minori

În dezbaterea din emisiunea „Punctul Culminant,” prezentată de Victor Ciutacu, a fost prezentă şi Florina Drăgulin, mama adolescentei, pe care Alexandru Cumpănaşu ar fi ameninţat-o. Ea a menţionat că a depus joi o plângere penală împotriva lui Alexandru Cumpănaşu.

„Miezul acestei reclamaţii de natură penală sunt acţiunile domnului Alexandru Cumpănaşu de pe platforma TikTok, acolo unde domnia sa susţine că vine în sprijinul educaţiei prin conţinutul materialelor sale, prin interacţiunea cu elevii şi studenţii”, a povestit mama adolescentei pe care Cumpănaşu ar fi ameninţat-o.

„A realizat un videoclip de 7 secunde în care a fost puţin ironică la adresa domnului Alexandru Cumpănaşu. 7 secunde, fără să-i afişeze figura domnului Cumpănaşu, nici măcar nu a vorbit, ci doar a simulat că fluieră.

Atunci, domnul Cumpănaşu i-a luat conţinutul fiicei mele, adică filmul şi l-a alăturat filmului în care dânsul o ameninţa, o jignea”, a mai precizat Florina Drăgulin.

De profesie jurnalist, mama fetei a spus că a luat măsuri după ce fiica ei ar fi primit ameninţări.

„Trec printr-o perioadă dificilă pentru că e greu să îi explici unui copil ce înseamnă (…) Consecinţele acţiunilor domniei sale sunt, pentru mine, dramatice. Fetiţa mea nu se află într-o stare tocmai bună.

În momentul în care fiica mea mi-a spus ce i se întâmplă, pentru că mi-a spus că este ţintă, sunt jurnalist, am început să caut prin conţinutul domnului Alexandru Cumpănaşu încă de la începuturi.

Am găsit un conţinut cu tente (sexuale, n.red), dar este treaba anchetatorilor să hotărască”, a mai spus mama fetei.