Diana Şoşoacă: „Este un joc. Niciodată nu vom fi acceptaţi în Schengen pentru că şi-ar pierde moneda de şantaj”

Senatoarea Diana Şoşoacă este unul dintre politicienii care au reacţionat cel mai vehement în problema Schengen, propunând măsuri radicale în relaţia cu Austria.

11 dec. 2022, 16:40
Diana Şoşoacă: „Este un joc. Niciodată nu vom fi acceptaţi în Schengen pentru că şi-ar pierde moneda de şantaj”

Diana Şoşoacă tună şi fulgeră împotriva Austriei după votul din JAI în problema Schengen. „Este un joc. Niciodată nu vom fi acceptați în Schengen pentru că și-ar pierde moneda de șantaj. Ei au nevoie de resursele noastre, mai ales în contextul acestei crezi energetice provocate de războiul dintre Ucraina și Rusia. România este cea mai bogată țară în resurse din Europa, exceptând Rusia, care se întinde pe două continente. Această țară a noastră ar trebui să aibă niște reprezentanți care să își iubeasca țara, care să fie demni, care să bată cu pumnul în masă. Din păcate, noi nu avem reprezentanți care să fie competenți, nici culți juridic nu sunt”, a precizat Diana Șoșoacă.

România pierde lunar o sumă uriașă de bani din cauza problemelor cauzate de neapartenența la Spațiul Schengen. Președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, Răzvan Nicolescu, susține, în baza unei analize realizată de o companie de consultanță, că fiecare lună de întârziere în aderarea României la Schengen înseamnă minimum 200 de milioane de euro mai puțin la Produsul Intern Brut al țării.

Diana Şoşoacă vrea să naţionalizeze Petrom: „Nu trebuie nici referendum, nimic!”

„Se va întâmpla astăzi. Eu sunt în continuare optimist. Am văzut cu toţii zilele trecute discuţiile, inclusiv cele publice. Mi se pare că doi lideri din Austria, cancelarul şi ministrul de interne, practic încearcă să ia ostatice toate valorile şi principiile Uniunii Europene de când s-a fondat Uniunea Europeană şi nu să nu mai respecte nimic, pentru că aşa vor ei. Eu nu cred că lucrurile vor rămâne aşa. Din punct de vedere economic eu cred că Schengen este şi o chestiune economică sau este, poate în primul rând o chestiune economică. Este o chestiune şi de respect pentru 30 de milioane de cetăţeni români şi bulgari. Dar este o problemă economică şi dacă nu conştientizăm acest lucru, trebuie să mergem în toate punctele noastre de trecere a frontierei către vest şi să vedem acolo tiruri care stau zile întregi ca să treacă punctul de trecere a frontierei. Şi sunt kilometri de tiruri”, a menţionat Nicolescu, într-o conferinţă de presă.

Diana Şoşoacă a explodat după eşecul Schengen: „Românii au mers în genunchi și au cerșit umili un drept”

În același context și președintele Consiliului Național al IMM-urilor susține că și transportatorii care stau la vamă cu zilele sunt afectați. El susține că există un cost pentru fiecare transport de minimum 200 de euro în plus, din cauza neintrării României în Schengen.