Diana Şoşoacă vrea să naţionalizeze Petrom: „Nu trebuie nici referendum, nimic!”

Diana Şoşoaca propune solutia legislativa prin care parlamentarii pot nationaliza chiar saptamana viitoare OMV Petrom.

10 dec. 2022, 18:11
Diana Şoşoacă vrea să naţionalizeze Petrom: „Nu trebuie nici referendum, nimic!”

Diana Şoşoacă intervine în scandalul boicotului firmelor austriece. „Vreau să vă spun că se poate rezolva ușor problema Petrom-ului. Subsemnata, am fost unicul parlamentar care a înțiat o inițiativa legislativă de abrogare a privatizării Petrom. A fost votată în Senat, a fost respinsă, la acest moment există toate rapoartele la Camera Deputaților. Luni, dacă tot fac parlamentarii noștri pe patrioții, această inițiativa legislativă poate fi pusă în Camera Deputaților, votată și se anulează privatizarea Petrom. Nu trebuie nici referendum, nici acțiune in Justiție, nu trebuie nimic.

George Simion a început boicotul la adresa OMV Petrom: ”Nu mai alimentați de la acești austrieci împuțiți”

Această privatizare e printr-o formă inacceptabilă nu doar la nivelul Dreptului Român ci la nivel internațional”, a declarat Diana Șoșoacă la Realitatea PLUS.

Reacția împotriva privatizării Petrom vine după ce Austria a respins intrarea României în Schengen.

OMV Petrom, prima reacţie după boicotul anunţat de români: „Susţinem ferm accesul României la Schengen”

Compania OMV Petrom a reacţionat, după boicotul anunţat de români ca urmare a votului Austriei împotriva aderării României la spaţiul Schengen.

OMV Petrom, cea mai mare companie din România, controlată de austriecii de la OMV, spune că este afectată de menţinerea României în afara spaţiului Schengen, sperând ca decidenţii să ajungă în curând la o soluţie.

“Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale.

Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat pentru ZF compania.

VIDEO George Simion, un nou protest anti-Austria: Zeci de oameni au blocat pompele la Piteşti si au scandat: „Vrem Petrom-ul înapoi”
OMV Petrom (SNP), singurul producător intern de petrol şi gaze, a terminat primele nouă luni ale anului cu venituri de 44 de miliarde de lei (circa 9 mld. euro), de 2,6 ori mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 9,1 mld. lei, de 5,4 ori mai mare, ca urmare a scumpirii carburanţilor, gazelor şi energiei.

Practic, compania a bifat un profit net lunar de 1 mld. lei în fiecare lună din primele trei trimestre.

OMV Petrom este strategic pentru economia României. Compania produce jumătate din gazul din România, este unicul producător de petrol şi asigură 8% din energie României. Mai mult, compania este liderul pieţei petroliere locale.