Diana Şoşoacă îi dă în judecată pe poliţiştii care au amendat-o după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat: „În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer!”

Diana Şoşoacă îi dă în judecată pe poliţiştii din Iaşi, care au amendat-o după petrecerea în care i-a dat dedicații lui Raed Arafat. Senatoarea le cere magistraţilor să anuleze amenda de 1.000 de lei pe care a primit-o după ce şi-a sărbătorit soţul într-un restaurant.

19 nov. 2021, 22:01
Diana Şoşoacă îi dă în judecată pe poliţiştii care au amendat-o după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat: „În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer!”

Diana Şoşoacă îi dă în judecată pe reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi pentru amenda de 1000 de lei primită după petrecerea de ziua soţului ei.

Diana Şoşoacă, scandal cu poliţiştii care au amendat-o după dedicaţiile pentru Arafat

Senatoarea Șoșoacă spune că a cerut anularea procesului-verbal întocmit pe data de 6 februarie 2021 și anularea amenzii. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 14 februarie 2022.

Citeşte şi EXCLUSIV Diana Şoşoacă pune capăt speculaţiilor: „Nu m-am vaccinat şi nu mă voi vaccina niciodată anti-Covid”

„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici la data de 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 – 22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu.

Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise? Mai mult, în niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează faptul că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație.

Este evident că, în timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, a precizat senatoarea în plângerea adresată magistraţilor din Iaşi, potrivit BZI.  

Citeşte şi EXCLUSIV Diana Şoşoacă: „Am depus plângere penală împotriva lui Arafat, Cîţu şi Cepoi. Voi merge şi eu la DIICOT, dacă mă vor chema”

Aceasta a mai precizat că, dintr-o capacitate de 200 de locuri, în restaurantul amintit erau doar 10 oameni, la două mese.

„Eram 10 oameni la două mese și ospătarii care respectau regulile impuse de Guvern, dar care încalcă Constituția României. Consider că această amendă a fost aplicată la solicitarea unei persoane politice care a obligat Poliția ieșeană să mă sancționeze, fiind de notorietate lupta politică – și nu numai! – care se duce împotriva mea”, a mai afirmat Diana Șoșoacă.

Mai mult, senatoarea spune că în mod legal, pandemia de COVID-19 nu a fost declarată pe teritoriul României.

„Ministerul Sănătății nu a emis niciun act normativ prin care să declare epidemia de SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Pe de altă parte, nu există garanția că măștile de protecție puse în circulație de Statul Român sunt conforme, existând astfel posibilitatea îmbolnăvirii populației din cauza acestei măsuri”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Reamintim că la începutul lunii februarie, Diana Şoşoacă a postat un filmuleţ pe Facebook de la ziua de naştere a soţului său. În imagini se vedea cu aceasta cântă și dă dedicații chiar şi lui Raed Arafat, într-un restaurant din Iaşi.


loading...
Partenerii noștri