Diana Şoşoacă îl desfiinţează pe Klaus Iohannis: „Avem un preşedinte trădător de ţară! Un om care a minţit inimaginabil! Distruge pas cu pas România”

Diana Şoşoacă a izbucnit după revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Senatoarea a mers să o felicite şi să o încurajeze, alături de alţi protestatari, la instituţia Avocatului Poporului.

17 iun. 2021, 11:58
Diana Şoşoacă îl desfiinţează pe Klaus Iohannis: „Avem un preşedinte trădător de ţară! Un om care a minţit inimaginabil! Distruge pas cu pas România”

Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este „o mare nedreptate”, iar odată cu această decizie a murit democraţia în România, a declarat Diana Şoşoacă, precizând că am avut unul dintre cei mai buni avocaţi ai poporului.

„S-a făcut o mare nedreptate. Ieri democraţia în România a murit. Dacă mai exista o fărâmă de democraţie şi de stat de drept, în acest moment au fost îngropate de către această dictatură bolşevico-stalinistă de tip neofascist.

Era singura instituţie a poporului român care mai funcţiona în favoarea poporului român. Acest lucru i se reproşează doamnei Renate Weber, deşi în raport i se reproşează că nu s-a implicat în cazul Caracal. Nu era de competenţa dânsei. Era de competenţa procurorilor. Şi mă întreb de ce procurorii nu au făcut nimic şi de ce nu sunt destituiţi din funcţie ca şi poliţiştii de acolo care sunt în aceleaşi funcţii”, a afirmat senatoarea.

Diana Şoşoacă îi acuză pe cei aflaţi la putere că „distrug pas cu pas România” şi l-a numit pe Klaus Iohannis „trădător de ţară”.

„I s-a reproşat că nu s-a implicat în raportul MCV. Nu era competenţa dânsei. Când vrei să găseşti o vină, să distrugi un om care reprezintă cu adevărat interesele poporului român, toţi aceşti trădători care conduc România se adună şi au făcut ceea ce fac de 31 de ani. Distrug pas cu pas România, conduşi la acest moment de un preşedinte trădător de ţară. Un om care a minţit inimaginabil!”.

„Am fost unicul parlamentar care a menţionat că PNRR va fi respins de UE, a râs toată sala că nu se se poate aşa ceva. Acum suntem în situaţia în care UE a respins PNRR”, a continuat  Şoşoacă.

Întrebată ce vrea să îi transmită lui Renate Weber pe care a aşteptat-o în faţa instituţiei Avocatului Poporului, senatoarea Diana Şoşoacă a răspuns: „Îi voi spune ce i am spus şi ieri, ce am spus şi în Parlament. S-a făcut o mare nedreptate. De ieri a murit democraţia în România. Ieri a fost îngropată. Era singura instituţie care mai funcţiona în favoarea poporului român. I s-a reproşat că nu s-a implicat în raportul MCV, nu era în competenţa dânsei. Toţi aceşti trădători care conduc România… avem un preşedinte trădător de ţară. Când am spus că PNRR va fi respins de către UE toată lumea a râs şi uite că acum suntem în această situaţie. Nici nu mă interesează trecutul Renatei Weber când în ultimul an a fost singura instituţie care a apărat poporul român”.

Renate Weber, revocată. Orban: „Îi reproșez încălcarea Constituției și a legilor țării”

Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului. Ludovic Orban i-a reproșat Renatei Weber încălcarea Constituției și a legilor țării şi a precizat că, până la finalul sesiunii parlamentare, va exista un nou avocat al poporului.

Deputaţii şi senatorii au votat, miercuri, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului. S-au înregistrat 247 de voturi „pentru”, 32 ‘împotrivă’, iar un parlamentar nu a votat.

„Îi reproșez încălcarea Constituției și a legilor țării. Vom pune un al Avocat al Poporului până la finalul lunii iunie. Când vom avea o decizie o vom face publică”, a precizat Ludovic Orban.