Diana Şoşoacă, la proteste: „Mă deranjează absolut tot, aceste restricții sunt total neconstituționale” VIDEO

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București anunță că a amendat organizatorul protestului de duminică, de la Palatul Parlamentului, cu 7000 lei. Diuana Şoşoacă a evitat o amendă deoarece a ajuns la finalul protestului.

07 mart. 2021, 21:26
Diana Şoşoacă, la proteste: „Mă deranjează absolut tot, aceste restricții sunt total neconstituționale” VIDEO

Diana Şoşoacă a ajuns la proteste abia pe final. „Au avut ei mesaj. Veniți aici că vă așteptăm. Au înghețat până am ajuns. Mă deranjează absolut tot. Aceste restricții sunt total neconstituționale.  Cred că domnii polițiști și jandarmi ar trebui să înțeleagă că ei servesc patria și poporul. În ceea ce privește legea vaccinării, avem de-a face cu un parlament incult juridic.
Eu am vorbit cu colegii mei de la Camera Deputaților. Încalcă Convenția de la Oviedo. Tratatele internaționale sunt prioritare. Se încalcă Constituția. Avea de-a face cu niște inculți juridici”, a spus Diana Şoşoacă

Sute de manifestanţi au venit, duminică după amiază, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor.

„Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

La manifestaţia care a început în jurul orei 15,00 în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului – Claudiu Târziu şi George Simion.

Avocatul Marina Ioana Alexandru, secretar general al Alianţei Părinţilor din România, a spus că, prin proiectul de lege a vaccinării, consimţământul este viciat prin „toate formele de manipulare”.

Val de proteste în ţară. Românii s-au săturat de restricţii. În Timişoara, au dat foc la măşti pe stradă VIDEO
„Libertatea de a mai dispune de tine însuţi este anulată, autoritatea părintească este atacată în mod flagrant, pentru că părinţii urmează să fie acuzaţi, dacă nu îşi vaccinează copiii, după informări repetate. (…) nimeni nu răspunde pentru reacţii adverse post-vaccinare”, a spus Marina Ioana Alexandru.

În opinia sa, este bine să existe o lege care să reglementeze vaccinarea, însă nu în forma aceasta. Ea a subliniat că vaccinarea trebuie să rămână un act medical opţional, nu obligatoriu şi nu „la grămadă”, pentru este nevoie de teste de imunitate şi sunt multe alte aspecte care trebuie luate în discuţie.

Potrivit acesteia, protestul a fost autorizat până la ora 22,00, inclusiv cu un marş în jurul Palatului Parlamentului.

Psihologul Adrian Aciu, membru al Alianţei Părinţilor din România, a spus că vaccinarea obligatorie încalcă foarte multe drepturi constituţionale.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București anunță că a amendat organizatorul protestului de duminică, de la Palatul Parlamentului, cu 7000 lei.