Diana Şoşoacă, portretizată în presa din Italia: „Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter în Parlament”

Senatoarea Diana Șoșoacă a ajuns pe pagina ziarelor din Italia, după momentul în care a purtat o botniță în Parlamentul României.

10 dec. 2021, 09:58
Diana Şoşoacă, portretizată în presa din Italia: „Senator antivaccinare, cu masca lui Hannibal Lecter în Parlament”

Cotidianul Periodico Italiano a publicat un articol în care o descrie pe aceasta că fiind un „politician de extremă-dreapta” cu un discurs agresiv anti-vaccinare, anti-european și anti-imigrație.

„Mască asemănătoare cu cea a lui Hannibal Lecter și o atitudine discursivă agresivă, demnă de orice bun politician de extremă-dreapta. Diana Iovanovici Șoșoacă s-a remarcat la ultima ședință prin decizia de a se prezenta în Parlament într-un mod categoric neconform”, scriu jurnaliștii din Italia, citaţi de Digi24.

Senatoarea, avocat de profesie, și-a câștigat popularitatea în 2020 pentru atitudinea sa agresivă împotriva măsurilor restrictive anti-Covid și a vaccinului. În plus, Diana Șoșoacă s-a remarcat și prin atitudinea ei anti-europeană și anti-imigrație, mai scrie presa din Italia.

„Ultima dintre „ideile” parlamentarului extremist a fost să se prezinte la discuția din Senat cu o mască precum cea a lui Hannibal Lecter și haine tradiționale românești. Fotografia a făcut înconjurul internetului”, se arată în articolul publicat miercuri.

Au fost foarte multe critici pe rețelele sociale, unde utilizatorii s-au plâns de modul în care acești politicieni stimulează nemulțumirea populației. Sunt și alții care au subliniat că senatoarea s-a făcut cunoscută pentru că a declarat că vaccinurile sterilizează populația, au mai remarcat cei de la Periodico Italiano.

Jurnaliștii italieni amintesc faptul că în ​​România, cât și în țările învecinate, rata de vaccinare este de departe printre cele mai scăzute din Europa, unul dintre motive fiind și discursul agresiv al partidelor de extremă dreapta care „câștigă tot mai mult teren”.

Citeşte şi: Victor Ponta, analiza inedită a politicii din România. „Orban a fost catastrofă mondială. Cîţu a fost jale ca premier. Intrarea PSD la guvernare e o cursă”