Diana Șoșoacă, prima reacție după ce soțul ei a fost condamnat penal. Senatoarea s-a dezlănțuit, în direct

Diana Șoșoacă a reacționat după ce soțul ei, Silvestru Șoșoacă, a primit amendă penală. Instanța a decis că partenerul avocatei a bruscat un agent de Poliție, în contextul scandalului cu jurnalista de la Rai Uno. 

03 mai 2023, 14:14
Diana Șoșoacă, prima reacție după ce soțul ei a fost condamnat penal. Senatoarea s-a dezlănțuit, în direct

Diana Șoșoacă susține că sentința a fost pronunțată ca urmare a unui ordin politic.

„Când îți aperi casa și îți aperi soția de acțiunile violente ale unor persoane care intră în casa ta, instanța tot pe tine te condamnă?! De fapt, este o condamnare a mea pentru lupta pe care o port împotriva sistemului și mi se transmite, nonșalant, ‘Tacă-ți gura!’, mai ales că anul viitor. (…) Nu există nicio probă în acest sens (că soțul avocatei l-a agresat pe polițist – N.R.), trebuie să înțelegeți că procurorii sunt ca și avocații, afirmă un lucru și trebuie să-l și demonstreze. Dacă ar fi fost cu adevărat așa ceva, condamnarea n-ar fi fost cu zile de amendă-închisoare.

Mai mult, dacă acorzi zile de amendă-închisoare la infracțiunea de ultraj, înseamnă că fapta nu este gravă sau nu s-a produs. (…) Este halucinant pentru profesioniști ai Dreptului, iar doamna judecător a avut la dispoziție 30 de zile să se pronunțe, timp în care a primit nenumărate telefoane pentru a-l condamna pe soțul meu. (…) Niciun martor nu a declarat ceea ce susține procurorul”, a afirmat Diana Șoșoacă, în direct la Realitatea Plus.

De asemenea, Șoșoacă susține că este primul politician din România cotat cu încredere din partea electoratului. Din acest motiv, „sistemul” dorește să-i transmită un „mesaj”, a explicat politiciana exclusă din AUR. Întrebată dacă va candida la prezidențiale, senatoarea a preferat să păstreze misterul.

 

Sentința soțului Dianei Șoșoacă

 

Silvestru Șoșoacă a primit 180 de zile amendă-închisoare, 18.000 de lei. În cazul în care nu va achita suma, „cu rea-credință”, pedeapsa ar putea fi comutată în închisoare cu executare.

„28.04.2023

Ora estimata: 08:30

Complet: Complet PENALamanari pronuntare jud. DUMITRU C.

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere

Solutia pe scurt: În temeiul art.396 alin.1 și 2 din C. proc. pen. rap. la 257 alin. 1 si 4 C. pen. rap. la art. 193 alin. 1 C. pen, cu aplic. art. 75 alin. 2 lit. b din C. pen. și art. 76 alin. 1 C. pen. condamnă pe inculpatul Șoșoacă Dumitru Silvestru, -(…)- la pedeapsa de 180 de zile-amendă închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj (faptă din 10.12.2021). În temeiul art. 61 alin. 2 C. pen. stabilește cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la valoarea de 100 lei, inculpatul urmând să plătească statului suma totală de 18000 lei.

Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 63 C. pen., privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în cazul neexecutării cu rea-credință a pedepsei amenzii, în tot sau în parte. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Conform art. 272 alin. 1 și art. 274, alin. 1 C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 2500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în zece zile de la comunicare. Pronunțată, astăzi, 28.04.2023, prin punerea hotărârii la dispozi?ia inculpatului, a păr?ii civile, a persoanei vătămate și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței.

Document: Hotarâre 359/2023 28.04.2023″, se arată în motivarea instanței – Judecătoria Sectorului 1.