Diana Șoșoacă refuză să intre în PSD. „Toate partidele mă vor. PSD trebuie să renunţe la cei care şi-au bătut joc de ţară”

Diana Şoşoacă, senatoarea exclusă din AUR, a declarat, miercuri, că nu o tentează înscrierea în PSD. Parlamentarul independent de Iaşi a precizat că partidul condus de Marcel Ciolacu trebuie să scape de baronii locali şi să recunoască faptul că a susţinut un Guvern PNL.

10 mart. 2021, 13:21
Diana Șoșoacă refuză să intre în PSD. „Toate partidele mă vor. PSD trebuie să renunţe la cei care şi-au bătut joc de ţară”

Diana Şoşoacă, senatoarea aleasă pe listele AUR, a ironizat declaraţiile lui Marcel Ciolacu, după ce preşedintele PSD a spus despre ea că a făcut o figură bună la alegerile parlamentare 2020 şi că nu ar avea nimic împotrivă să se înscrie în PSD.

„Eu trebuie să mă înscriu în toate partidele, că toate mă vor. E pe principiul dacă ea nu ne vrea, noi o vrem. Deocamdată mi-e bine independentă și cred că am reușit să schimb multe lucruri singură. PSD trebuie să treacă prin schimbări majore, să renunțe la baronii locali, să își facă curat în partid cu cei condamnați penal, cei care și-au bătut joc de țară. Și mai am o pretenție de la PSD, având în vedere că au avut majoritate și au susținut Guvernul PNL abuziv și a susținut acele legi abominabile, le solicit să iasă public și să își recunoască vina, să își asume ce s-a întâmplat de un an de zile în România, inclusiv morți din spitale. În aceste condiții putem vorbi cât de cât de un partid curat”, a spus Diana Șoșoacă, miercuri, la Parlament, conform Digi24.

Întrebată dacă o atrage propunerea primită din partea PSD, Diana Şoşoacă a răspuns că „nu!”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre o eventuală cooptare a senatoarei Diana Șoșoacă în Partidul Social Democrat. Ciolacu a spus că nu se pune problema acceptării acestei variante.

Nu cred că doamna Șoșoacă poate să strice relațiile PSD cu internaționala socialistă. N-am văzut-o că are derapaje. Este o apărătoare a unor drepturi cetățenești, dar nu a existat această discuție. Nu mă pot ante-pronunța. Nici dânsa nu și-a manifestat intenția”, a declarat Marcel Ciolacu, într-un interviu la DC News.

De la începutul lunii februarie, Diana Șoșoacă este senator independent după ce a fost exclusă din grupul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). Deputatul AUR Dan Tanasă a explicat că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări” şi că orice membru al formaţiunii trebuie să respecte statutul partidului precum şi cel de demnitar al statului român.

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat pentru AGERPRES că senatoarea Diana Şoşoacă şi deputatul Mihai Lasca au fost excluşi din această formaţiune, pentru motive de „indisciplină de partid şi de inadecvare la codul de conduită parlamentară”.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă: „În România, dacă ajungi la ATI, eşti omorât. Zici că suntem în lagăr de exterminare” EXCLUSIV