Marcel Ciolacu anunță modificarea Constituției: „E democratic să fie și alegeri anticipate. E singura țară europeană care nu a mai avut de 30 de ani”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre modificarea Constituției și despre ce schimbări vor apărea la nivelul partidului pe care îl conduce în viitorul apropiat.

09 mart. 2021, 13:02
Marcel Ciolacu anunță modificarea Constituției: „E democratic să fie și alegeri anticipate. E singura țară europeană care nu a mai avut de 30 de ani”

Întrebat dacă se așteaptă ca PSD să rămână în opoziție până în 2024, Marcel Ciolacu a răspuns: „Aici este altă temă, de modificare a Constituției”.

„De exemplu, în Italia, se creează o majoritate după alegeri, este normal, cum s-a creat și în România. Dacă, pe parcursul celor 4 ani de mandat, o formațiune iese din respectiva majoritate, se fac alegeri anticipate. Nu mai există «Stai că iese USR, intră PSD, iese PNL, rămâne USR». Nu, ai rezultatul alegerilor, s-a hotărât o majoritate sau un guvern minoritar, așa mergi toți cei 4 ani. Nu faci tu modificări în timpul jocului”, a adăugat liderul social-democrat, potrivit DCNEWS.

Liderul PSD a fost întrebat când intenționează să propună modificarea Constituției. „Avem deja o echipă, dar nu e singura modificare. Avem o echipă întreagă, e și Titus Corlățean, sunt foarte mulți colegi, este și Robert Cazanciuc. Sunt 6-7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției”, a răspuns Marcel Ciolacu.

„Am cooptat și profesori de la marile facultăți de drept, lăsați surprizele să meargă în continuare, vom face dezbateri publice. Vorbim, totuși, de modificarea Constituției. Știm foarte bine că, în România, este foarte greu să faci alegeri anticipate datorită Constituției. Cred că democratic este să fie și alegeri anticipate. Mi se pare singura țară europeană care nu a avut anticipate în 30 de ani. Polonia, Ungaria, toți au avut”, a conchis liderul PSD.