Diana Şoşoacă: „S-au încălcat drepturi constituţionale ale populaţiei, ale avocaţilor, era normal să li se întâmple şi poliţiştilor”

Senatoarea Şoşoacă a expus şi planul autorităţilor în ce-i priveşte pe minerii din Valea Jiului, explicând că acestora le fusese pregătită o ambuscadă, urmând să se intervină în forţă împotriva lor, dacă s-ar fi deplasat spre Bucureşti.

24 feb. 2021, 22:31
Diana Şoşoacă: „S-au încălcat drepturi constituţionale ale populaţiei, ale avocaţilor, era normal să li se întâmple şi poliţiştilor”

Diana Şoşoacă s-a arătat bucuroasă că a venit momentul, despre care spune că era inevitabil, când poliţiştii simt pe pielea lor abuzurile la care protestatarii împotriva autorităţilor au fost supuşi de mai bine de un an.

„De cand asteptam momentul asta si ma bucur din suflet ca politistii traiesc ce am trait noi de un an si ceva incoace. Vad ca au copiat toata motivarea nostra juridica, cand le spuneam ca e neconstitutional ce fac si ca avem dreptul la protest si le spuneam ca se intoarce roata si o sa fie si ei bruscati si abuzati de jandarmi.

Si va veni momentul cand jandarmii vor si abuzati de politisti si cand vor iesi impreuna si vor chema probabil armata. Cand le spuneam ca domnul Iohannis nu mai conduce un stat de drept si politia facea abuz si ne taia cele mai mari amenzi, cum se simteau? E evident ca nu e normal si nu trebuia sa se intample, dar atata timp cat s-au incalcat drepturi constitutionale ale populatiei, ale avocatilor, era normal sa se intample la un moment dat si politistilor.

Diana Şoşoacă demască capcana care le fusese pregătită minerilor din Valea Jiului

Nu mi se pare departe de adevar, au vrut sa musamalizeze tot si eu am vorbit cu anumiti mineri care voiau sa mearga la Bucuresti. I-ar fi atras intr-o mare capcana. Au plecat 20 de mineri pe jos, prin Defileul Jiului, si au fost opriti dupa 20 de kilometri de masini ale jandarmeriei.

Daca s-ar fi strans si ar fi venit cu autocarele eu le-am spus sa notifice autoritatile si sa fie pasnici. Daca ajungeau la Bucuresti, ar fi aparut instigatori si s-ar fi creat impresia unei noi mineriade. Prim-ministru Citu sa aiba tupeu sa spuna ca in mandatul lui nu va avea mineriade? Dar de ce se duce cu gandul incolo, pentru ca stia ca are instigatori?

Nu vi se pare putin ciudat ca dupa ce am fost eu si domnul Terhes acolo si dupa aia am fost si am vorbit cu domnul ministru Virgil Popescu si am fost cu solutia, cu domnul inventator Iulian Hornet, care de ani de zile le spune ca are solutia ca termocentralele sa mearga pe carbune si sa castige minerii 2-3000 de euro pe luna, imediat a iesit domnul Timmermans sa spuna sa inchidem minele?

De ce nu mergem sa renegociem nenorocitul ala de Green Deal? Stiti cat ar costa conform acestei inventii caldura si apa calda la un apartament de 4 camere, 5-6 persoane? 60 de euro pe timp de iarna, la -20 de grade.

Acest Green Deal a fost un troc. Pai noi am inceput sa importam carbune din Noua Zeelanda si din America, in timp ce minerii nostri mor de foame?

L-am intrebat pe domnul ministru Popescu unde se duc miliardele de euro trimise in fiecare an spre Valea Jiului si a spus ca a trimis Corpul de Control”, a spus Diana Şoşoacă, în exclusivitate la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Ludovic Orban nu a făcut demersuri pentru a-l demite pe deputatul Mugurel Cozmanciuc, trimis în judecată pentru trafic de influenţă: „Nu am avut încă nicio decizie”