Diana Şoşoacă, scandal la Ministerul Economiei pentru că nu a fost primită de Claudiu Năsui să vorbească despre greva minerilor

Senatorul Diana Șoșoacă a mers luni la Ministerul Economiei. Avocata s-a dus să discute cu ministrul Claudiu Năsui despre greva minerilor, dar nu a fost primită pentru că ministrul este într-o întâlnire.

22 feb. 2021, 12:27
Diana Şoşoacă, scandal la Ministerul Economiei pentru că nu a fost primită de Claudiu Năsui să vorbească despre greva minerilor
Diana Şoşoacă, scandal la Ministerul Economiei. Vrea să discute cu Claudiu Năsui despre greva minerilor

„USR-ul pe care atât la votat România şi l-a tinut în brate uite cum trateaza reprezentanţi ai românilor atât în Parlamentul României şi în Parlamentul European. Cam aştia sunt miniştrii numiţi, nu votati de romani. Tot guvernul trebuie să cadă și să fie unul de Uniunea Naţională şi profesioniştii să ia conducerea”, a transmis senatorul Diana Şoşoacă pe Facebook.

Citeşte şi: Sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoara! Ameninţări cu greva foamei făcute de cei blocaţi în subteran

Sute de mineri protestează în faţa Complexului Energetic Hunedoara! În subteranul Minei Lupeni sunt blocați 60 de mineri care amenință cu greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate în urma negocierilor pe care le vor avea liderii lor cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Minerii își cer drepturile restante, adică salariile și tichetele de masă restante de 10 luni, decontarea transportului restant de 11 luni şi decontarea încălzirii. Câteva zeci de energeticieni s-au adunat şi ei în faţa Termocentralei Mintia, care este oprită de vineri, din lipsă de cărbune.

Reprezentanții minerilor din Valea Jiului au programate luni  întâlniri cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ministrul Energiei susține că este nevoie de „o soluţie pe termen lung” pentru Complexul Energetic Hunedoara. De asemenea, acesta susține că minerii îşi vor primi salariile restante „mai devreme de 26 februarie”.

Citeşte şi: Premierul Florin Cîţu anunţă că nu va permite o nouă Mineriadă: Nu în mandatul meu