Diana Şoşoacă, un nou atac la Raed Arafat: „E adevărat că de afară îţi vin nişte ordine, dar ei nu-ţi spun să încalci legea. Raportul OSCE arată încălcarea principiilor democratice”

Diana Şoşoacă îl atacă din nou pe Raed Arafat, reproşându-i faptul că măsurile pe care le-a luat în timpul pandemiei au dus la moartea unui număr mare de oameni. Senatoarea spune că, deşi ordinele vin din afara ţării, organismele internaţionale nu cer încălcarea legii.

01 mai 2021, 13:19
Diana Şoşoacă, un nou atac la Raed Arafat: „E adevărat că de afară îţi vin nişte ordine, dar ei nu-ţi spun să încalci legea. Raportul OSCE arată încălcarea principiilor democratice”

Diana Şoşoacă Raed Arafat. Întrebată de Dan Bittman, în interviul pe care l-a acordat pentru evz.ro, dacă crede că se doreşte ruperea în bucăţi a României, Diana Şoşoacă a evitat răspunsul, dar a făcut referire la parlamentarii unguri, care, după părerea ei, sunt foarte diplomaţi, profesionişti şi buni cunoscători ai Constituţiei.

Diana Şoşoacă, atac la Raed Arafat: Nu e bun cetăţean român

Totuşi, avocata nu-i consideră buni cetăţeni români, la fel cum nici pe Raed Arafat nu-l consideră un bun cetăţean român, care să acţioneze spre binele poporului.

Parlamentarii ungurii sunt foarte buni profesionişti, ei dau exemplu de profesionalism, de erudiţie, niciunul nu şi-ar permite să spună că nu cunoaşte legea, Constituţia României, chiar daca nu o iubesc, au o statură demnă, o verticalitate. Ei nu s-au implicat în niciun scandal în timpul pandemiei. Nici pe vremea când îi atrăgea Corneliu Vadim Tudor în disputele lui ei nu le dădeau curs. 

Citeste si Diana Şoşoacă vrea să fie îngropată în picioare: Turnaţi beton şi voi fi Statuia Libertăţii

Dar nu pot să-i dau de exemplu ca cetăţeni români, cum nu pot să-l dau ca exemplu pe Raed Arafat. Există un raport al Avocatului Poporului pe 2020 care spune că, în România, s-au luat cele mai abuzive măsuri restrictive din UE, vezi că mor copii cu zile, că iau foc spitale, că vine OSCE şi-ţi spune: Atenţie, aţi încălcat demult principiile democratice.

Noi, cei care am acţionat inclusiv la nivel extern pentru a fi salvat poporul român am primit astfel de răspunsuri, de-aia ne urăsc, pentru că am dus afară probleme din interior. De afară vin nişte ordine, dar ei nu-ţi spun: mergi pe calea asta. Ei îţi spun, spre exemplu, vaccinaţi 2 milioane de oameni, dar nu-ţi spun cum s-o faci, nu-ţi spun să încalci legea. Asta e alegerea ta. 

Şi, la un moment dat, te trag de mânecă: Eu ţi-am zis să faci asta, dar nu să încalci legea. Ceea ce fac ei (autorităţile române – n.red.) îi face complici la crimă. Poporul român, însă, s-a trezit. Numai cine nu se întâlneşte cu oamenii nu vede acest lucru.

Au murit foarte mulţi oameni cu boli cronice, care nu au avut covid, s-a mărit numărul bolnavilor de boli cronice care nu au avut acces la tratament. Dacă eu le invoc dispoziţii legale, iar din cauza lor mor oameni, ăla nu e genocid?”, se întreabă senatoarea Şoşoacă.

Citeste si Senatoarea Diana Şoşoacă, un copil rebel şi cu spirit combativ: „Dacă te luai de vreun prieten de-ai mei, jar mâncai. Nu purtam bentiţă, umblam cu matricola ruptă şi cu sarafanul despicat în părţi”