Senatoarea Diana Şoşoacă, un copil rebel şi cu spirit combativ: „Dacă te luai de vreun prieten de-ai mei, jar mâncai. Nu purtam bentiţă, umblam cu matricola ruptă şi cu sarafanul despicat în părţi”

Senatoarea Diana Şoşoacă a rememorat, într-un interviu acordat lui Dan Bittman, momentele care i-au marcat copilăria. Avocata a recunoscut că a fost un copil rebel, cu spirit combativ, care a sărit tot timpul în ajutorul celor neajutoraţi. A primit, de altfel, porecla de "Avocatul poporului".

29 apr. 2021, 13:34
Senatoarea Diana Şoşoacă, un copil rebel şi cu spirit combativ: „Dacă te luai de vreun prieten de-ai mei, jar mâncai. Nu purtam bentiţă, umblam cu matricola ruptă şi cu sarafanul despicat în părţi”

Diana Şoşoacă, un copil rebel şi cu spirit combativ. În interviul difuzat pe evz.ro, senatoarea Diana Şoşoacă a explicat că spiritul combativ şi justiţiar i se targe din copilărie.

Bunicul din partea mamei, un oltean aprig din Drăgăşani, a luptat în Al Doilea Război Mondial şi a adus regimentul pe jos, timp de şase luni, până în România. Apoi, am avut o mătuşă care împărţea manifeste pe vremea comuniştilor. Din acest motiv, a stat trei ani în închisoare şi a rămas cu foarte multe sechele. Eram nepoata ei preferată, îmi povestea toate durerile ei. Au fost nişte vremuri tragice„, îşi aminteşte senatoarea.

Diana Şoşoacă, crescută de bunici

Celebra avocată a dezvăluit faptul că părinţii ei au divorţat când avea doar un an, iar ea a fost în grija bunicilor. De bunica Dona, care era un om cu totul deosebit, a fost foarte apropiată.

Părinţii mei au divorţat când aveam un an. M-au crescut bunicii, iar cel mai important om din viaţa mea e bunica Dona. La 75 de ani, a plecat singură în Canada să vadă Niagara. Ea a înfiinţat prima discotecă dintr-o comună limitrofă, la 80 de ani. Era sufletul petrecerilor. De 8 Martie, ne adunam 20-30 de tipe, iar bunica petrecea cu noi până în zori. 

Tatăl meu este 90% paralizat şi trăieşte ca un ascet. Se roagă foarte mult, are 72 de ani. Mama mea e medic ginecolog şi, din cauza mea, şi-a găsit cabinetul în stradă. Au scos-o la pensie anul trecut„, relatează senatoarea.

Diana Şoşoacă, un copil rebel şi cu spirit combativ. Nu purta bentiţă şi detesta nedreptatea

Diana Şoşoacă spune că, încă din copilărie, detesta nedreptăţile şi sărea întotdeauna în ajutorul celor nedreptăţiţi.

Dacă te luai de vreun coleg de-al meu, jar mâncai. Profesoara de latină este cea care ne-a învăţat să vorbim cu amplitudinea gurii. dacă nu o făceai, te pocnea. Dacă vreun coleg greşea, trebuia fie să-l pârâm, fie eram noi cei pedepsiţi, eram bătuţi cu o riglă de lemn la palmă, cu care ne rupea mâinile. Eu nu am vrut să pârăsc niciodată pe nimeni. A încercat un coleg de-al meu să pârasca un alt coleg şi i-am zis că dacă îndrăzneşte s-o facă, îl bat”, îşi aminteşte, nostalgică, senatoarea.

Citeste si EXCLUSIV. Dan Bittman îi ia apărarea Dianei Șoșoacă: „E primul politician căruia i se resping drepturile. A deranjat și acum există încercarea de a fi trasă pe dreapta”

Spirit rebel, Dianei Şoşoacă nu i-a plăcut niciodată să se supună rigorilor comunismului.

Nu-mi plăcea să port bentiţă. Matricola mea era tot timpul ruptă, la fel şi sarafanul, îl rupeam în părţi. Când plecam de-acasă la şcoală, luam în ghiozdan haine de schimb şi mă schimbam înainte de a pleca de la şcoală. Multe colege mi-au urmat exemplul. Uneori, nu reuşeam să ne schimbăm de uniformă. Ca formă de protest, ne rupeam sarafanele ca să zicem că avem şliţ.

La un moment dat, profesoara a vrut să-mi dea cu rigla la palmă. I-am zis: Tovarăşa, mă opun!. M-a ameninţat că m duce în cancelarie. I-am replicat: Nu aveţi decât, dar eu nu vă întind mâna şi dacă daţi în mine vă rup rigla. I-am smuls rigla din mână şi i-am rupt-o pe genunchi. I-am spus: Dacă îndrăzniţi să daţi în mine, o păţiţi. În mine dă doar mama şi familia mea. Mama mi-a luat atunci apărarea. A venit la şcoala, a vorbit cu profesorii, apoi a mers la ministru şi din acel moment au încetat bătăile la noi în clasă„, adaugă senatoarea.

I se spunea „Avocatul poporului”

Diana Şoşoacă îşi aminteşte că diriginta ei o poreclise „Avocata poporului”.

Diriginta a fost mama mea 2. Mi-a zis că, într-o zi, voi ajunge ori un foarte bun jurnalist, ori un foarte bun avocat. Îmi zicea „Avocatul poporului”. Pe terenul de baschet, veneau elevii de a 12-a şi dacă se întâmpla să dea în vreo colegă sau prietenă de-ale mele, primeau ce meritau. Eram în legitimă apărare„, povesteşte avocata.

Citeste si Atac fără precedent al Dianei Şoşoacă la Arafat, Rafila şi Streinu-Cercel: „Asasinilor! Criminalilor! Nu vă mai suportă poporul român!”