„Diavolul milanez” a rupt blestemul englezesc. A spulberat-o pe Arsenal

AC Milan i-a învins pe "tunari" cu 4-0 în prima manşă a optimilor Ligii Campionilor.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 07:00
„Diavolul milanez” a rupt blestemul englezesc. A spulberat-o pe Arsenal

AC Milan a surclasat-o pe Arsenal Londra în derby-ul optimilor de finală ale UEFA Champions League. Cu lecţia de engleză învăţată la perfecţie după ce în ultimii ani au fost scoşi din competiţie de Arsenal, Manchester United şi Tottenham, rossonerii sunt aproape să pună capăt blestemului, cu condiţia să nu piardă la o diferenţă mai mare de patru goluri în returul de peste două săptămâni, de pe Emirates.

Aseară, pe San Siro, au făcut spectacol. Drumul spre victorie a fost deschis de internaţionalul ghanez Kevin Prince Boateng, care a reluat imparabil, sub bară, la doar un sfert de oră de la startul partidei. „Tunarii” nu au făcut faţă presiunii şi până la pauză au mai încasat un gol, de la Robinho. Tot din pasa lui Ibrahimovici, Robinho a ridicat scorul la 3/0 în minutul 49. Era doar al treilea şut pe poartă al diavolilor milanezi şi, totodată, al treilea gol.

Lovitura de graţie a dat-o suedezul Zlatan Ibrahimovici, care în minutul 79 a transformat un penalty după un fault asupra lui Johan Djourou. După 4-0 pe San Siro, A Milan aşteaptă acum returul, dar obţinerea biletelor pentru sferturi pare o formalitate. În celălalt meci jucat miercuri seara, Zenit St. Petersburg a învins pe teren propriu, cu 3-2, pe Benfica Lisabona.