Diego Maradona, priveghi. Pelerinaj şi incidente violente la Casa Rosada, unde mii de argentinienii au venit să îşi ia rămas bun

Diego Maradona, priveghi. Mii de argentinieni au venit, joi, la Palatul prezidenţial din Buenos Aires, pentru a-şi lua rămas bun de la fostul fotbalist, decedat, miercuri, la vârsta de 60 de ani. Fanii au luat cu asalt curtea Casei Rosada încă de la ora 6 dimineaţa (ora 11 ora Romaniei), când s-au deschis porţile.

26 nov. 2020, 14:46
Diego Maradona, priveghi. Pelerinaj şi incidente violente la Casa Rosada, unde mii de argentinienii au venit să îşi ia rămas bun
Pelerinaj şi incidente violente la Casa Rosada, unde se află trupul neînsufleţit al lui Diego Maradona

Diego Maradona, priveghi. Un milion de oameni sunt aşteptaţi astăzi la palatul prezidenţial Casa Rosada, după ce preşedintele Alberto Fernandez a declarat trei zile de doliu.

În Napoli, suporterii l-au plâns pe cel care i-a făcut campioni pentru prima dată în Italia. Cu numele idolului lor pe spate, au mărşăluit pe străzile din Cartierul Spaniol. Au aprins lumânări şi torţe la fresca marelui Maradona, geniul care le-a oferit atâtea moDiego Maradona, priveghimente magice pe Stadio San Paolo.

Trupul neînsufleţit al lui Diego Maradona a fost depus la Palatul Prezidenţial

Citeşte şi: Autopsia preliminară a stabilit cauza morţii lui Maradona, dar autorităţile au deschis o anchetă

Diego Maradona, priveghi cu incidente

Evenimentul nu a fost lipsit nici de incidente. Numeroase persoane s-au îmbulzit, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului fotbalist Diego Maradona. Poliţia a încercat să-i împrăştie pe cei care se îmbulzeau în Plaza de Mayo, iar o persoană a fost rănită, scrie News.ro.

O confruntare a avut loc atunci când poliţia a încercat să disperseze mulţimea care se afla în afara liniei stabilite. Au existat îmbrânceli, gardurile care delimitau coridorul de acces au fost aruncate şi mai mulţi fani s-au luptat forţele de ordine. Unul dintre fani a suferit răni la faţă.

Situaţia s-a calmat câteva minute mai târziu şi nu a progresat. O mulţime, cu tricouri de diferite culori, aşteaptă să-şi ia rămas bun de la Maradona, al cărui sicriu a fost plasat într-un perimetru închis în Casa Rosada. La cererea familiei, Diego va fi rămâne la palatul prezidenţial cel puţin până joi, la ora locală 16.00.

Diego Maradona, priveghi cu incidente

Citeşte şi: Reacţia lui Messi, după ce Maradona a murit. „Diego este etern”

Fiul lui Maradona a primit vestea morţii tatălui în spital, unde era tratat de Covid 19

Diego Armando Maradona Sinagra era internat în spitalul Cotugno din Napoli, unde se recupera după infectarea cu SARS-CoV-2 şi a fost externat la câteva minute după ce a aflat vestea despre decesul tatălui său.

Fiul lui Maradona dintr,o relaţie extraconjugală, din vremea când juca pentru Napoli, în vârstă de 34 de ani, era infectat cu Sars Cov 2 şi era tratat în spital. Conform Fanpage.it, imediat după ce a aflat vestea din presa argentiniană, Diego jr. a trecut rapid prin toate procedurile birocratice obligatorii pentru a ieşi din spital.

Diego Jr. şi-ar fi exprimat dorinţa de a merge la înmormântarea tatălui său în Argentina, dar nu este clar dacă acest lucru va fi posibil, deoarece ar avea nevoie de câteva zile de convalescenţă. Soţia tânărului i-a invitat pe jurnalişti să stea departe, spunând că Diego Jr. încearcă să „metabolizeze informaţia”.


loading...
Partenerii noștri