DIESELGATE. Fitch a coborât ratingul Volkswagen cu două trepte, până la BBB plus

Publicat: Luni, 09 Noiembrie 2015 19:23 // Actualizat: Luni, 09 Noiembrie 2015 19:23 // Sursa: romaniatv.net

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a coborât luni ratingul grupului auto german Volkswagen până la 'BBB plus', de la 'A', perspectiva asociată fiind una negativă

La începutul lunii octombrie, o altă mare agenție de rating, Standard & Poor's, a coborât ratingul Volkswagen de la 'A' la 'A minus', cu perspectivă negativă, din cauza consecințelor scandalului fraudării testelor antipoluare. De asemenea, săptămâna trecută, Moody's a retrogradat Volkswagen de la 'A2' la 'A3', tot cu perspectivă negativă.

"Această retrogradare reflectă problemele în materie de guvernanță corporatistă, management și control intern scoase la lumină de actuala criză a testelor de emisii de poluare legate de peste 11 milioane de vehicule cu motoare diesel", se arată într-un comunicat de presă al Fitch.

Agenția de evaluare adaugă că retrogradarea reflectă, de asemenea, efectele financiare directe și indirecte așteptate să apară de pe urma crizei, inclusiv costurile cu rechemarea în service a vehiculelor, amenzi, procese și solicitări de despăgubiri la nivel mondial, precum și scăderea vânzărilor de vehicule și a veniturilor.

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, face obiectul unor investigații în mai multe țări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Săptămâna trecută, scandalul de la Volkswagen a luat o nouă turnură, după ce constructorul auto a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor și la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate între 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operațiuni.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dieselgate rating Volkswagen scandal Volkswagen scandalul emisiilor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 nov 16:26
...2016 sunt mai mari decât media de 8,6 miliarde de euro pe an înregistrată în perioada 2010-2012. Citeşte şi DIESELGATE. Fitch a coborât ratingul Volkswagen cu două trepte, până la BBB plus Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări,...
09 nov 19:29
...auto german Volkswagen până la ‘BBB plus’, de la ‘A’, perspectiva asociată fiind una negativă Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H