Dieta anului 2014: Ce presupune regimul alimentar DASH

Dieta DASH a fost votată regimul alimentar al anului 2014, fiind considerată cea mai benefică pentru sănătate, dar şi eficientă în obţinerea greutăţii corporale ideale.

16 aug. 2014, 08:13
Dieta anului 2014: Ce presupune regimul alimentar DASH

Din 38 de diete, US News & World Report a realizat un top ale celor mai bune diete pentru anul 2014. Acest top a inclus populara dieta paleolitica, dar si programul de slabit Weight Watchers, atat de renumit in Statele Unite ale Americii. Dar in fruntea topului s-a clasat dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), care presupune un regimul alimentar ce regleaza tensiunea arteriala prin scaderea cantitatilor de sare si de grasimi ingerate zilnic, dar si prin reducerea colesterolului.

Desi scopul principal al dietei DASH, folosita adesea in spitale la pacientii cu probleme cardio-vasculare, este reglarea tensiunii arteriale (in majoritatea cazurilor, scaderea acesteia), dieta anului 2014 s-a dovedit eficienta si procesul de slabit, aducand numeroase beneficii asupra starii de sanatate generala.

Dar de ce este atat de importanta scaderea tensiunii arteriale? In primul rand, o tensiune arteriala crescuta iti forteaza inima, ii ingreuneaza „munca”, deteriorand vasele de sange si organe precum rinichii, creierul, ochii si, bineinteles, insasi inima. Toate acestea sunt factor-cheie in dezvoltarea bolilor cardio-vasculare, mai cu seama a infarctului miocardic si al atacului vascular-cerebral (in peste 50% din cazuri fiind mortal). Pentru a preveni toate acestea, specialistii in medicina de pe Glob au dezvoltat dieta DASH.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Dieta Kate Middleton, meniul pentru slabit, unghii, par şi piele sanatose