Dieta cu ayran, băutura care te ajută să slăbești când e caniculă. Rețeta cu doar 3 ingrediente e gata în 5 minute

Ayranul este o băutură de iaurt din Orientul Mijlociu, deosebit de populară în Turcia dar care este consumată și în alte regiuni. În timpul verii, oamenii consumă ayran ca pe o băutură răcoritoare.

02 iul. 2022, 11:55
Dieta cu ayran, băutura care te ajută să slăbești când e caniculă. Rețeta cu doar 3 ingrediente e gata în 5 minute
Dieta cu ayran, băutura care te ajută să slăbești când e caniculă

Dieta cu ayran, băutura care te ajută să slăbești când e caniculă. Ayranul este o bautura incredibil de răcoritoare şi foarte sănătoasă. Este un amestec de iaurt, apă şi sare, iar specialiştii susţin că este una dintre cele mai potrivite băuturi lactate pe timp de vară, deoarece te ajută să slăbeşti.

Această băutură se prepară foarte simplu şi acasă, ba chiar este mai sănătoasă în varianta „homemade”. Pentru a prepara ayran, ai nevoie de  iaurt simplu degresat (400 gr), apa plata (1 litru) şi sare. Într-un blender se pun iaurtul şi apa, apoi se adaugă sare, puţin câte puţin, până la gustul preferat. Aceasta este reţeta de bază pentru ayran, dar în funcţie de preferinţe poate fi modificată, astfel încât să îşi păstreze calităţile necesare arderii grăsimilor. Astfel, în ayran se poate adauga piper, usturoi, mentp sau chimen. Rezultatul este o băutură subțire, adesea acoperită cu o spumă fină. Ayranul este servit în mod tradițional rece și poate fi agitat sau amestecat chiar înainte de a fi servit. Oamenii beau ayran simplu sau alături de alte preparate, în special cele cu carne picantă!

Dieta cu lămâie. Un mod simplu de a slăbi 10 kilograme în doar două săptămâni, fără eforturi mari

Ayran este o băutură foarte sănătoasă, deoarece ajută la construirea mecanismului natural de apărare al organismului. Principalul ingredient folosit pentru a face această băutură răcoritoare este iaurtul, care este plin de proteine, calciu și probiotice naturale. Această băutură este foarte bună pentru hidratarea corpului și, de asemenea, ajută sistemul digestiv.  Deoarece este realizat din iaurt, ayranul păstreaza proprietăţile nutriţionale ale acestuia, adică îţi furnizează probiotice necesare bunei funcţionări a tranzitului intestinal, proteine, vitamina B6, vitamina B12, vitamina B2 (riboflavina), calciu, magneziu şi potasiu, printre altele.

Dieta cu cireşe: slăbeşti 5 kg în 7 zile, dar rămâi fără bani

Pentru a putea slabi, trebuie să consumi 1 – 1,5 litri de ayran pe zi. La fiecare 3-4 ore, este indicat să bei un pahar de ayran, dar este esenţial să consumi această băutură înainte de fiecare masă, pentru a dobândi rapid senzaţia de saţietate, dar şi pentru a îmbunătăţi digestia şi a combate probleme precum constipaţia, diareea şi balonarea.