Dieta cu grapefruit favorizeaza pierderea a 6 kg in numai o saptamana. TOP 10 fructe si legume vedete in septembrie

Acest fruct contine bioflavonoide si alte substante chimice vegetale care protejeaza impotriva unor afectiuni precum cancerul sau boli cardiovasculare.

02 sept. 2021, 10:21
Dieta cu grapefruit favorizeaza pierderea a 6 kg in numai o saptamana. TOP 10 fructe si legume vedete in septembrie

Dieta cu grapefruit are avantajul ca poate fi tinuta in orice anotimp si, in functie de necesitati, poate fi urmata de la o saptamana pana la doua luni. Pe parcursul primei saptamani, poti pierde pana la 6 kg. Ulterior, ritmul slabirii incetineste, totusi, la capatul a doua luni de dieta, cantarul poate arata cu aproximativ 15 kg mai putin.

Beneficiile consumului de grapefruit
Grapefruitul contine aproximativ 80 kcal, multa vitamina C si fibre din belsug. Prin urmare, te va ajuta nu doar sa scapi de povara kilogramelor in plus, dar iti va regla si tranzitul intestinal si iti va intari imunitatea.

De asemenea, acest fruct contine bioflavonoide si alte substante chimice vegetale care protejeaza impotriva unor afectiuni precum cancerul sau boli cardiovasculare. In plus, grapefruitul accelereaza metabolismul, scade nivelul de insulina si ofera o senzatie de satietate la scurt timp dupa ce l-ai consumat.

Atenție la aceste alimente în timpul sarcinii! Ce influență are dieta gravidelor asupra preferințelor culinare ale bebelușilor
Alte beneficii deloc de neglijat ale consumului de grapefruit sunt combaterea oboselii cronice, a indigestiei, a problemelor urinare, diminuarea aciditatii la stomac si a febrei.

Cum tii dieta cu grapefruit
Dieta cu grapefruit functioneaza dupa urmatorul principiu: inaintea fiecareia dintre cele trei mese principale, mananca o jumatate de grapefruit. In rest, poti manca normal, cu conditia sa alegi alimente sanatoase.

Privilegiaza consumul de carne slaba, de preferat de pui sau de curcan, pe care o vei pregati la grill sau la cuptor. Adauga intotdeauna langa bucata de carne o salata mare din orice leguma preferi. Daca vrei sa variezi, inlocuieste salata cu legume sotate sau pe gratar, peste care poti pune o lingurita de ulei de masline si condimentele preferate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

TOP 10 fructe si legume vedete in septembrie. Tu cat de des le mananci?
Vara e la final, dar bogatia fructelor si legumelor parca de-acum incepe. Luna septembrie ne incanta cu o varietate de fructe si legume bogate in vitamine. Ne vom bucura inca de prezenta piersicilor, nectarinelor, pepenilor si a perelor de vara, insa vor veni in forta si fructele sezoniere: prune, struguri, smochine. Ca sa nu mai vorbim de legume: porumb, ciuperci, varza, praz si celebrul dovleac.

Iata, asadar, un top 10  fructe si legume vedede in septembrie

1. Smochine – bogate in calciu
Smochinele dulci si suculente sunt bogate de fibre si ajuta la constipatie. In plus, contin minerale precum calciu, potasiu si magneziu care protejeaza sanatatea osoasa.

2. Struguri – detoxifianti
Septembrie incepe sa aduca minunatele beneficii ale strugurilor. Vitamina C, fibre, antioxidanti care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi si ajuta organismul impotriva constipatiei.

De ce nu slabesti desi tii regim? Vezi dieta cu brânza de vaci şi cele 5 puncte pe care să le apeşi pentru a slăbi
3. Pere de toamna – pentru tensiunea mare
Perele de toamna sunt excelente in protejarea organismului impotriva hipertensiunii arteriale. De asemenea, au un continut bogat de potasiu si apa care au efect diuretic si purificator. Prezenta fibrelor si ale flavonoidelor aduc beneficii impotriva constipatiei. De asemenea, sunt recomandate si pentru diabetici.

4. Mere – pentru digestie
Un mar pe zi tine doctorul departe, nu? Nici nu este de mirare avand in vedere faptul ca deliciosul mar contine vitamina C, acizi si saruri care stimuleaza digestia si au efecte antiseptice. In plus pectinele favorizeaza tranzitul intenstinal si protejeaza flora digestiva. De asemenea, reduc nivelul de colesterol.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.