Dieta cu gutui. Află ce beneficii aduce pentru sănătate, dar şi pentru siluetă

Gutuia este printre cele mai bune medicamente ale toamnei iar daca vrei sa slabesti, acest fruct minunat este un aliat perfect pentru ca te va ajuta sa previi starea de infometare.

08 nov. 2014, 09:43
Dieta cu gutui. Află ce beneficii aduce pentru sănătate, dar şi pentru siluetă

Gutuile sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si calciu. 100 de grame de gutuie iti furnizeaza aproximativ 15 grame de glucide, 12 grame de zaharuri, 2 grame de fibre dietetice, 0,10 grame grasimi, 4 miligrame de sodiu si 84 grame de apa.

Bobitele tari pe care le simtiti uneori in pulpa, langa sambure contin substante care te protejeaza de boli inflamatorii, colon iritabil si cancer de colon.

Gutuile contin si multe vitamine si minerale, unele mai greu de gasit in alimentatie, cum ar fi cuprul.

Continutul mare de fibre, dar si cel de pectina, ajuta in ameliorarea ulcerelor gastrice si regleaza scaunul, indiferent daca problemele tale tin de constipatie sau diaree. Pectina are si un efect benefic in reducerea nivelului colesterolului.

Sindromul colonului iritabil este o alta afectiune asupra careia gutuile au un efect minune. Cantitatea ridicata de pectina prezenta in aceste fructe asigura o digestie mai buna, in conditiile in care mancarea ramane mai mult timp in stomac si senzatia de foame intarzie.

Citeşte mai departe pe ele.ro.