Dieta cu mere: Slăbeşti şi te detoxifici

Fructul minune, mărul, este la îndemână pentru o dietă de detoxifiere care te ajută să slăbeşti până la 5 kg într-o săptămână.

RomaniaTV.net
15 nov. 2013, 10:05
Dieta cu mere: Slăbeşti şi te detoxifici

Care sunt beneficiile merelor?

Merele sunt nişte fructe grozave cărora nu le acordăm importanţa cuvenită deşi au numeroase beneficii şi sunt tot timpul la îndemână. În sezonul rece merele sunt fructele noastre preferate mai ales datorită preţului avantajos cât şi datorită faptului că sunt alegerea cea mai apropiată de ”natural”. Desigur că găsim în comerţ toate fructele posibile şi imposibile, dar nu se compară cu savoarea merelor de producţie locală.

 Citeste si: Cum se tine dieta cu lamai?

Merele sunt un aliment grozav de dietă pentru că au puţine calorii, în jur de 50, şi în acelaşi timp sunt şi săţioase. Acest fruct se consumă întotdeauna cu coajă deoarece aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi, dar trebuie să limitezi numărul lor la maximum 5 pe zi datorită proprietăţilor lor laxative. Merele conţin antioxidanţi cu rol benefic în întârzierea efectelor timpului şi taie pofta de dulce aşa că nu vei mai pofti constant la prăjituri şi ciocolată.

Citeste si: Dieta daneza

Pectina din mere care se formează în stomac încetineşte absobţia zahărului şi ajută la scăderea nivelului colesterolului. Un studiu a relevat că oamenii care consumă 3 mere pe zi faţă de cei care nu consumă niciun măr vor scădea într-o lună nivelul colesterolului cu 7 procente.

Meniul pe zile pentru dieta cu mere

Dieta cu mere nu este recomandată pentru mai mult de 5 zile şi este indicată în cazul în care ai nevoie să slăbeşti moderat într-o perioadă scurtă, în niciun caz pe termen lung!

Citeste mai multe despre dieta cu mere pe Cosmopolitan.ro.