Dieta cu pepene roşu. Află cum poţi slăbi 5 kilograme în câteva zile

Dieta cu pepene roşu. Acest fruct este cunoscut pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate. Este o sursă extraodinară de antioxidanţi şi vitamine. Conţine 90% apă, astfel că are atât proprietăţi dietetice, cât şi diuretice.

07 iul. 2022, 10:06
Dieta cu pepene roşu. Află cum poţi slăbi 5 kilograme în câteva zile
Dieta cu pepene roşu

Dieta cu pepene roşu te ajută să slăbeşti în timp record, fiind totodată şi o cură de detoxifiere, iar cantitatea mare de zaharuri oferă organismului energia necesară pentru activităţile zilnice. Pepenele este unul dintre cele mai slab calorice fructe. Mai exact, acesta are doar 46 de calori per 150 de grame. Astfel, te poți bucura de el din plin fără să-ți faci griji.

Citeşte şi: Pepene roşu vs pepene galben. Mihaela Bilic dezvăluie care ne ajută cel mai mult să slăbim: „Avem avantaje de fiecare parte”

Dieta cu pepene roşu

Cura cu pepene roşu este foarte uşor de urmat chiar dacă, la prima vedere, pare una drastică. Sunt mai multe modalităţi de a ţine această dietă. Însă cea mai eficientă este cea împărţită în două etape pentru că oferă şi o perioadă de stabilizare a organismului după ce acesta a fost privat de alte alimente.

Prima etapă durează între trei şi cinci zile, timp în care se consumă numai pepene roşu. Ai voie să consumi cel mult 3 kilograme de pepene în fiecare zi. Este acelaşi principiu cu mono-dieta, cunoscută ca şi dieta disociată, în care ai voie să mămânci doar un singur tip de aliment pe zi.

Dacă este ţinută cu stricteţe, în această perioadă se elimină toxinele şi apa în exces din organism şi se poate slăbi până la cinci kilograme.

A doua etapă este cea de stabilizare. Sunt introduse alte alimente, însă kilogramele continuă să scadă, chiar fără prea mult efort. Este vorba despre trei mese principale şi două gustări

Medicii spun însă că dieta cu pepene roşu nu este recomandată celor care suferă de diabet sau au pietre la rinichi.

Pepene roşu: beneficiile pentru organism

Stiai ca alaturi de rosii, pepenele rosu se afla pe lista celor mai importante surse alimentare de licopen, un fitonutrient carotenoid care imbunatateste activitatea cardiovasculara si osoasa? In compozitia pepenelui rosu se regasesc: vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B6 (piridoxina), acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, colina, licopenul si betaina. Pepenele rosu este relativ sarac in calorii – contine intre 19 si 31 de calorii la 100 de grame, in functie de soi.

Continutul mare de apa (92%) stimuleaza activitatea renala. De asemenea, datorita continutului mare de apa si fibre, pepenele rosu regleaza digestia, previne constipatia si contribuie la mentinerea sanatatii tractului digestiv. Astfel, consumul de pepene poate ajuta pacientii cu acid uric ridicat si retentie de apa, dar si pentru facilitarea eliminarii deseurilor din organism.

Pepenele rosu contine vitamina A, un nutrient necesar producerii de sebum, care asigura o hidratare optima a pielii. Aportul de vitamina C, furnizat  de pepenele rosu in cantitati mari, este necesar pentru productia de colagen, esential pentru structura parului si a pielii.

Pepenele rosu hidrateaza si remineralizeaza, are rol antioxidant datorita licopenului, ajuta la scaderea in greutate si stimuleaza diureza. Acesta sustine sanatatea inimii, are proprietati antiinflamatoare, imbunatateste digestia, performantele sportive, aspectul pielii si al parului.