Pepene roşu vs pepene galben. Mihaela Bilic dezvăluie care ne ajută cel mai mult să slăbim: „Avem avantaje de fiecare parte”

Mihaela Bilic a explicat ce diferenţe există între pepenele roşu şi cel galben şi cum ne ajută cele două tipuri de fructe în lupta cu kilogramele în plus.

06 iul. 2022, 10:21
Pepene roşu vs pepene galben. Mihaela Bilic dezvăluie care ne ajută cel mai mult să slăbim: „Avem avantaje de fiecare parte”

Pepene roşu vs pepene galben. Nutriţionistul Mihaela Bilic a dezvăluit ce proprietăţi au cele două tipuri de pepene şi cât de mult ne ajută să slăbim.

Pepene roşu vs pepene galben. Care ne ajută mai mult să slăbim

Citeşte şi Mihaela Bilic a dezvăluit dieta cu care slăbeşti 3 kilograme în 2 săptămâni

Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenţia că trebuie să fim atenţi la cantitatea de pepene pe care o consumăm.

„Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate

Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:

– pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete
– pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii

Până aici suntem la egalitate.

La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.

Și la conținutul de fibre, tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă

P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă mănânci roşii zilnic. Mihaela Bilic adaugă un ingredient care îţi salvează silueta