Dieta cu proteine. Ce implică şi cât de eficientă este

Dieta cu proteine presupune, în primul rând, un consum mărit de alimente bogate în proteine şi scăzut în carbohidraţi. Este o cura cu grad crescut de reuşită şi poate fi chiar un deliciu pentru iubitorii de carne. Totuşi, această dietă implică şi anumite riscuri.

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 07:27
Dieta cu proteine. Ce implică şi cât de eficientă este

Cat de multe proteine ai voie pe zi
 
Aportul caloric zilnic al unui om normal este, in proportie de 12-18%, format din proteine. Insa la un regim bazat pe alimente proteice trebuie mai mult de atat. Aportul caloric la persoanele care vor sa slabeasca astfel trebuie sa fie pana la 50% pe zi. Majoritatea proteinelor in plus provin din carne, oua si branzeturi cu continut mic de grasime. In mod normal, in dieta cu proteine sunt interzise alimente precum cereale, fructe sau legume, fapt ce poate lipsi organismul de nutrienti importanti.
 
Cum functioneaza dieta cu proteine
 
Daca reduci drastic aportul zilnic de carbohidrati, poti slabi foarte rapid, in primul rand pentru ca elimini apa din organism. Ulterior, slabitul continua prin arderea grasimii care compune tesutul adipos. Organismul, nemaiprimind carbohidrati, ataca rezervele de grasime din organism, pentru ca are nevoie de energie consum pentru a functiona. Dieta cu proteine este avantajoasa pentru ca produsele alimentare cu continut proteic ridicat ofera o senzatie prelungita de satietate, iar foamea se instaleaza mult mai greu. Pe de alta parte, in momentul in care corpul incepe sa arda direct grasimile, pot aparea durerile de cap, starea de irascibilitate, ametelile si chiar problemele renale sau palpitatiile cardiace.

CONTINUAREA PE LYLA.RO.