Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink, noi şanse aduse în lupta cu cancerul

In Romania, riscul de a face cancer pana la varsta de 75 de ani este de 23%. Anual apar peste 78 de mii de noi cazuri de cancer si astfel in prezent, aproximativ 1 milion de romani sunt diagnosticati cu o forma a acestei boli nemiloase.

12 dec. 2016, 14:48
Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink, noi şanse aduse în lupta cu cancerul

„Malnutritia, sarcopenia si casexia sunt evenimente comune in evolutia pacientilor cu cancer si de multe ori, atunci cand nu sunt identificate sau nu pot fi tratate devin ireversibile. Din aceasta cauza, in prezent, in prognosticul de supravietuire al pacientilor cu cancer ne bazam si pe aparitia, existenta si evolutia acestor modificari in statusul nutritional al pacientului”, a explicat dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara a cancerului si oncologie moleculara, membru al Societatii Europene de Nutritie Clinica si Metabolism (ESPEN) in conferinta sustinuta in fata medicilor, nutritionistilor, cadrelor universitare, masteranzilor si studentilor participanti la Conferinta Nationala „Nutritia – Medicina viitorului” organizata sub inatul patronaj al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, la finele lui noiembrie.

TAVARLIN Keto-Drink – suportul nutritional ideal in chimioterapie si radioterapie

Diagnosticul de malnutritie neoplazicail pune medicul sau dieteticianul, odata cu aparitia la un pacient cu cancer a unuia dintre urmatoarele criterii: indice de masa corporala sub 18,5 kg/m²; pierderea a mai mult de 10% din greutatea corporalain ultimele 6 luni; pierderea a mai mult de 5% din greutatea corporalain ultimele 3 luni.

„TAVARLIN Keto-Drink este o bautura nutritiva bine echilibratasi gata de a fi utilizata, in care distributia nutrientilor energetici corespunde cerintelor unei diete ketogenice. Astfel, printr-o alimentatie temporara exclusiva cu Keto-Drink apare o stare de cetozain 2-3 zile. Datorita continutului mare de proteine vegetale, vitamine, minerale, formele cele mai antioxidante si utile in cancer ale vitaminei E, vitamina D3 in combinatie cu K2, acizi grasi esentiali Omega-3, grasimi de tip MCT (trigliceride cu lant mediu) si lactat, Keto-Drink este cel mai updatat aliment destinat nutritiei speciale a pacientului cu cancer. Keto-Drink a fost special conceput pentru a lupta eficient cu malnutritia, sarcopenia si casexia din cancer”, afirma dr. Horatiu Albu.

  • Ce spun specialistii?

Medici din diferite clinici, dar si foarte multi oameni de stiinta au observat ca postul tinut cu putin timp inainte de chimioterapie sau radioterapie imbunatateste efectul terapeutic al acestor terapii tumoricide si le poate reduce reactiile adverse. Totusi renuntarea completa la hrana constituie in cazul pacientilor cu cancer un risc suplimentar, mai ales ca deteriorarea starii de nutritie este considerata a fi printre cei mai importanti factori de prognostic.

„Cetoza indusa de dieta ketogenica instituita de Keto-Drink creeaza un status metabolic similar postului, aducand o parte din efectele acestuia, atat la nivelul celulelor normale ale organismului, cat mai ales la cel al celulelor canceroase. Insa, contrar postului, Keto-Drink aduce celulelor sanatoase energia si ceilalti nutrienti, ajutandu-le sa supravietuiasca” afirma dr. Horatiu Albu care ne povesteste si de experienta importanta in domeniu a specialistilor de la Leopoldina Hospital din Schweinfurt – Germania care arata ca o astfel de dieta ketogenica este o masura sigura de sprijin a terapiilor anticancer. Ea contribuie si la conservarea masei musculare si este bine acceptata de pacienti.

Cum actioneaza TAVARLIN Keto-Drink in lupta cu cancerul

Celulele canceroase agresive (cancere avansate, celule moderat si slab diferentiate, recidivele post terapie, formatiunile metabolic active decelate la PET-CT, celule cu mutatii ale TKTL1 sau alti biomarkeri ai intensificarii metabolismului glucozei) si, in mod deosebit, cele ale cancerelor aflate in faza metastatica, etaleaza un metabolism energetic modificat al glucozei fata de cel al celulelor normale. Aceasta schimbare survine in urma selectiei unor mutatii ce confera acestor celule canceroase protectie impotriva radicalilor liberi, precum si o mare rezistenta la chimioterapie si radioterapie.

„Aceasta particularitate extrem de frecvent intalnita in cancerele avansate, conduce la o dependenta de glucozasi de zahar si limiteaza totodata capacitatea acestor celule canceroase sa se adapteze precum celulele sanatoase si sa evolueze intr-o cetoza usoara. Aceste celule neoplazice nu mai pot utiliza grasimile ca si sursa energetica, beta-oxidarea mitocondriala a acizilor grasi fiind practic suprimata. Depletionarea fluidelor circulante si interstitiale de glucozain urma dietei cu Keo-Drink slabeste celulele canceroase si le face mult mai sensibile la chimioterapie sau radioterapie”, explica dr. Horatiu Albu.

Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink

„Keto-Drink se foloseste in cure repetate limitate la 4 zile si se utilizeaza ca atare, fiind gata de consumat. Insa el mai poate fi si diluat cu apa, cafea sau ceai, dar fara zahar, sau aromatizat cu diferite condimente, sau sub forma unei supe, obtinuteprin amestecarea lui cu unul dintre sucurile de legume supuse prealabil fermentatiei lactice si existente in unele magazinele specializate si farmacii”, afima dr. Albu.

Indiferent de forma aleasa, pacientul trebuie sa tina cont de urmatoarea schema:

Perioada de adaptare. Este necesaradoar la prima cura sau atunci cand o indica in mod expres medicul sau dieteticianul si are rol de adaptarea aparatului digestiv la o alimentatie mai bogatain grasimi. Astfel, cu 2 zile inainte de dieta propriu-zisa, inlocuiti 1 masain prima zi si 2 mese in cea de a doua zi cu cate 1 flacon.

Perioada pre-terapeutica. Pentru a trece organismul intr-un metabolism ketogenic se consuma pentru 3 zile exclusiv Keto-Drink. Sunt cele 3 zile dinaintea celei in care pacientul primeste tratamentul tumoricid. De regula sunt necesare 4 flacoane pentru fiecare dintre cele 3 zile.
Perioada de terapie. Zilele de terapie pot sa fie exact ca si zilele din perioada pre-terapeutica (in exclusivitate 4 flacoane de Keto-Drink) sau se pot utiliza doar 3 flacoane, ca si completare a unui regim alimentar fara zahar si extrem de sarac in carbohidrati.

Perioada post-terapeutica. In cele 3 zile urmatoare administrarii terapiei tumoricide, recomandam reducerea drasticasi chiar eliminarea din dieta a alimentelor bogate in carbohidrati, iar pe termen lung a tuturor acelor alimente cu indice glicemic mare.