Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic. Nutriţionistul recomandă alimentele care accelerează metabolismul

Spanacul și urzicile conțin doze mari de fier și vitamina C. Consumați-le cu sos de roșii, oțet sau zeamă de lămâie, mediul acid crește eficiența fierului.

11 mai 2022, 07:33
Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic. Nutriţionistul recomandă alimentele care accelerează metabolismul

Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic. ”Primăvara este cel mai potrivit moment din an pentru a recăpăta tonusul și buna dispoziție, dar și forma fizică. Iar cura de slăbire în acest sezon va fi cu eforturi minime și rezultate maxime.

Organismul caută din instinct alimente proaspete și ușor de digerat, iar apetitul este lesne de ținut sub control. Scurtarea nopților stimulează indirect secreția de hormoni precum cortizol, testosteron și prolactină, care au efect de accelerare a metabolismului”, a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic la ”Doctor de Bine” de la PRO TV.

Slăbeşte cu micul dejun: Alimentele care scad apetitul pentru restul zilei: Ce recomandă Mihaela Bilic
Ce trebuie să cuprindă ”lista de cumpărături”? Nutriționistul a făcut și o scurtă ”listă de cumpărături” cu produsele care nu trebuie să lipsească din ”dieta de primăvară”.

Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic. ”Toate verdețurile și cruditățile pe care le găsiți în piață.

Spanac, salată verde, ștevie, lobodă, urzici sunt bogate în vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre și fitonutrienți cu rol antioxidant benefic pentru sănătate. Au efect antianemic, laxativ, diuretic, reduc colesterolul din sânge și stimulează imunitatea întregului organism.

Ceapa şi usturoiul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Sfaturile Mihaelei Bilic pentru a evita arsurile gastrice provocate de acestea
Usturoiul și ceapa verde au proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale.
Spanacul și urzicile conțin doze mari de fier și vitamina C. Consumați-le cu sos de roșii, oțet sau zeamă de lămâie, mediul acid crește eficiența fierului.

Mărarul și pătrunjelul nu trebuie considerate ierburi aromate, ci alimente de bază. Folosiți-le din belșug în salate și sosuri. Au aport mare de vitamina C, fibre și fier. Mărarul chiar ameliorează celulita și poate înlocui sarea din mâncare.

Varza nouă este un reputat agent antiinflamator, ameliorează orice afecțiune de la mastite și inflamații articulare la acnee și migrene. Chiar și simptomele ulcerului și gastritei, care recidivează frecvent primăvara, sunt ameliorate. Varza previne retenția de lichide, combate constipația și stimulează sistemul imunitar. Consumul regulat de varză este asociat cu o concentrație redusă a homocisteinei, un marker de risc cardiovascular”, a spus Mihaela Bilic.

Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic. Căpșunele, „vedetele primăverii”

La capitolul fructe, ”vedetele primăverii” sunt căpșunile, ce sunt recomandate și în cura de slăbire, dar și diabeticilor.

”Căpșunile conțin mai multă vitamina C decât portocalele, dar și acid folic cu efect antianemic. Aportul foarte redus de calorii și bogăția de bioflavonoide, cu proprietăți anticancerigene, fac din căpșuni vedetele primăverii. Conțin un zahăr particular, cu absorție lentă, levuloza, motiv pentru care sunt desertul ideal pentru diabetici sau în cura de slăbire”, a mai spus medicul nutriționist.

De altfel, Mihaela Bilic a afirmat că în această perioadă laptele are cea mai înaltă valoare nutritivă, mai mult, compoziția și gustul produselor lactate sunt superioare. ”Lactate și legume din belșug, asta este esența dietei de primăvară”, a concluzionat Mihaela Bilic.

Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Ce trebuie să pui în omletă ca să o faci mai pufoasă decât vata de zahăr


loading...