Slăbeşte cu micul dejun: Alimentele care scad apetitul pentru restul zilei: Ce recomandă Mihaela Bilic

Micul dejun folosit in studiul privind impactul asupra kilogramelor in plus a continut carne de vita, oua, produse lactate si alimente vegetale.

09 mai 2022, 08:13
Slăbeşte cu micul dejun: Alimentele care scad apetitul pentru restul zilei: Ce recomandă Mihaela Bilic

Micul dejun trebuie să includă alimentele bogate in proteine: oua, peste sau produse lactate. Potrivit unui studiu, cu cat mananci mai multe calorii dimineata, cu atat mananci mai putin pe timpul zilei si astfel dublezi scaderea in greutate.

Studiul a fost realizat de Dr. Heather Leidy, care a analizat impactul pe care il are un mic dejun bogat in proteine asupra kilogramelor, comparativ cu un mic dejun normal.

Băutura care restartează creierul dimineaţa: Este bogată în magneziu, dar se ia, obligatoriu, după micul dejun
Micul dejun bogat in proteine
Aceasta a observat ca in urma consumului de alimente proteice dimineata, pofta de mancare s-a redus cu 60%, iar satietatea a crescut cu 30%. De asemenea, grelina, un hormon produs de stomac ce este responsabil cu cresterea apetitului, a fost suprimata cu 20%. Nivelul grelinei creste inainte de masa, atunci cand iti este foame, si revine la normal dupa ce mananci.

Micul dejun folosit in studiul privind impactul asupra kilogramelor in plus a continut carne de vita, oua, produse lactate si alimente vegetale, in timp ce un mic dejun normal presupunea consumul de cereale obisnuite.

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic explică pe pagina sa de socializare de ce oul este o alegere bună, chiar şi pentru cei preocupaţi să scape de kilogramele în plus. În funcţie de ce obiective avem îl vom prepara, însă, diferit.

Oul, alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos
„Oul este cu siguranţă alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos. Unde mai pui că oul este o esenţă de nutrienţi- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale şi vitamine, grăsimi esenţiale- totul cu numai 80 de calorii. Dacă ar avea şi un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!“, spune medicul pe pagina de socializare.

Micul dejun care te ajută să slăbeşti. Ce aliment nu trebuie să lipsească din farfurie, ce aliment trebuie evitat
Contează, în schimb, cum îl preparăm în funcţie de ce obiective ne fixăm (dacă vrem să slăbim, dacă vrem să fie mai uşor de digerat, dacă ne dorim un preparat săţios etc.), spune medicul, detaliind când este corect să prăjim un ou, când să îl fierbem, cine este avantajat să consume omleta etc.

 

„Se spune că e sănătos să consumi un ou crud din când în când. Greşit, este doar un mit! Albuşul crud nu poate fi digerat de oameni, nu avem enzimele necesare. În caz de intoxicaţie alimentară sau otrăvire, ca măsură de prim ajutor se foloseşte albuş crud; el crează o peliculă pe mucoasa stomacului şi a intestinului, care blochează absorţia substanţelor toxice. Concluzia? Doar gălbenuşul poate fi mâncat crud, albuşul niciodată“, avertizează medicul.