Dieta de primăvară te scapă de kilogramele în plus. Marele secret este cartoful!

Oamenii care vor să slăbească trebuie să țină cont de câteva aspecte importante. Iată ce spun specialiștii.

24 mart. 2023, 20:05
Dieta de primăvară te scapă de kilogramele în plus. Marele secret este cartoful!

Dieta de primăvară. Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu vești bune pentru toți cei care vor să slăbească. Primăvara este momentul ideal pentru a renunța la kilogramele în plus, mai ales că natura este de partea noastră.

Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic. Nutriţionistul recomandă alimentele care accelerează metabolismul

Primăvara este anotimpul în care oamenii se apucă de dat jos kilogramele în plus acumulate în timpul iernii. Femeile, în special, se pregătesc intens pentru vacanțele la mare, motiv pentru care caută tot felul de diete pentru a reuși să scape rapid de kilogramele în plus.

În cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată și nutriție, îndeamnă publicul să profite de alimentele pe care natura le oferă în această perioadă: legumele de culoare verde. Potrivit medicului, există foarte multe trucuri care ne pot ajuta să reintrăm în formă fizică dorită, dar trebuie să facem câteva compromisuri alimentare.

Dieta de primăvară. Legumele de sezon, potrivite pentru dietă
Specialistul este promotorul consumului de legume de sezon, în special legumele de culoare verde, datorită conținutului lor bogat în antioxidanți și fibre și sărac în zaharuri. Aceste legume sunt o sursă excelentă de nutrienți care ne pot ajuta să ne simțim sătui. Cu toate acestea, ele trebuie asociate cu proteine, deoarece doar acestea ne pot ajuta să slăbim, nu deprivarea de alimente.

Dieta de primăvară recomandată de Mihaela Bilic: spectacol de verdeţuri în farfurie

Dr. Mihaela Bilic, un alt specialist în nutriție, sugerează că primăvara este momentul ideal pentru diete. Potrivit acesteia, ar trebui să evităm abuzarea de fructe, deoarece acestea nu sunt un aliat în diete și să renunțăm la carnea de porc. Legumele, în schimb, ar trebui să fie un aliment de bază în această perioadă, pentru a menține o dietă sănătoasă.

Cartoful nu trebuie evitat în diete
Cartofii nu trebuie evitați în diete, spune medicul, cu condiția să fie consumați în stare rece și să nu fie prăjiți. Cartoful fiert are doar 70-80 de calorii, adică cât o felie de pâine, și este o sursă excelentă de carbohidrați. Salata orientală ajută la reducerea aportului caloric al cartofilor și la menținerea siluetei.

Dieta de primăvară. Medicul nutriționist recomandă, de asemenea, consumul de lapte și produse lactate slabe. Acestea sunt o sursă excelentă de nutrienți și pot accelera procesul de slăbire cu până la 30%. Bineînțeles, în ultimul rând, este important să nu uităm că sportul este activitatea de bază care ne ajută să dăm jos kilogramele în plus.