Dieta GAPS te scapă de kilogramele în plus, dar şi de afecţiunile digestive

Dieta GAPS, concepută de medicul Natasha Campbell-McBride, este bazată pe consumul de carbohidraţi şi, pe lângă faptul că tratează probleme digestive, are un rol benefic la nivelul psihicului, susţin specialiştii.

11 mai 2013, 08:57
Dieta GAPS te scapă de kilogramele în plus, dar şi de afecţiunile digestive

Potrivit specialiştilor, citaţi de becomegorgeous.com, dieta poate fi urmată pentru o scurtă perioadă de timp pentru tratarea afecţiunilor digestive, dar şi pentru a ameliora simptomele şi chiar a vindeca boli precum autismul, ADHD, depresia şi schizofrenia.

Dieta GAPS presupune o serie de restricţii, astfel că tot ce înseamnă zahăr şi amidon (cereale din grâu, orez, paste, pâine, cartofi), dar şi lactatele sunt complet interzise, notează Mediafax.ro.

Cu ajutorul acestui regim alimentar pot fi îndepărtate anumite probleme digestive precum constipaţia, diareea, balonările, crampele musculare şi refluxul gastroesofagian.

Sunt acceptate diferite tipuri de carne, alături de măduvă gătită la foc mic, consumate cu legume precum varza, morcovii şi sfecla, bogate în carbohidraţi. De asemenea, sunt permise merele şi perele, nucile, lintea, dovleacul. Ocazional se poate consuma gin.

Specialiştii mai spun că pe durata acestei diete este necesar să fie administrate suplimente probiotice, care ajută la însănătoşirea florei intestinale.