Dieta lui Ion Iliescu. Secretul culinar care îl ajută pe fostul preşedinte să se bucure de viaţă, sănătos tun, chiar şi la 93 de ani

Ion Iliescu urmează un regim strict care îi permite să fie activ la cei 93 de ani. Cu toate acestea, există informații potrivit cărora fostul președinte al României nu s-ar mai simți atât de bine în prezent. Fostul lider de statm întrebat de multe ori ce îl menține în formă, răspundea răzând: „E secret”.

29 mart. 2023, 13:47
Dieta lui Ion Iliescu. Secretul culinar care îl ajută pe fostul preşedinte să se bucure de viaţă, sănătos tun, chiar şi la 93 de ani

Dieta lui Ion Iliescu este una destul de strictă, aceasta permiţându-i să se menţină în formă şi să fie activ. Modul de alimentaţie a fostului preşedinte este o variantă a dietei disociate. Nutriţionistul Ion Pop Blaga a studiat în profunzime acest regim disociat şi a ajuns la concluzia că, în timp, pacienţii care adoptă această dietă ajung să renunţe la medicamente.

Dieta lui Ion Iliescu se bazează pe consumul regulat de muşchiuleţ de vită

,,Nu vad o altă alimentație (asistată biochimic, prin care proteinele, glucidele și lipidele se consumă separat, nu împreună) care să pună pe picioare un om cu afecțiuni cardiace majore, într-un timp atât de scurt”, a declarat nutriționistul Ion Blaga, potrivit click.ro

Mâncarea care-l menţine în formă pe Ion Iliescu este muşchiuleţul de vită gătit în sânge. Pentru prepararea unei porţii de muşchi de vită ai nevoie de următoarele:

  • 200 grame muşchiuleţ de vită
  • 2 grame de piper verde boabe
  • 100 ml zeamă de vită
  • câteva linguri de ulei de măsline
  • coniac

Pentru început, muşchiuleţul se unge cu ulei de măsline. Se pune la prăjit în tigaie, dar nu prea mult pentru că vita se mănâncă în sânge. Peste carne se adaugă piperul și se stinge totul cu zeama de vită, care se obține din oase de vită fierte. Carnea mai trebuie trasă puțin la tigaie pentru ca aromele să pătrundă.

Citeste si Ion Iliescu dezvăluie cum se simte la împlinirea vârstei de 93 de ani: „O nouă tinereţe. Sigur, avem 93 de ani, nu 23, e o diferenţă”

Pentru un decor ca la restaurant, se pot adăuga două roșii cherry și reducție de oțet balsamic cu sos de soia. La sfârşit, opţional, totul se poate stropi cu coniac.

Fostul președinte Ion Iliescu a împlinit în martie 93 de ani. La momentul aniversării, acesta a declarat, la Realitatea Plus, că se simte „destul de bine” și că „nu prea are timp” să iasă în oraș. Cât despre starea sa de sănătate, acesta a declarat că se simte bine pentru vârsta lui, dar că nu mai iese pe afară.

Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență”, a declarat Ion Iliescu.

Citeste si Ce pensie are Ion Iliescu. Fostul preşedinte câştigă de două ori mai puţin decât un magistrat pensionat