Dieta mediteraneană, la mare căutare. Te ajută să slăbeşti sănătos şi previne mai multe boli cronice

Dieta mediteraneană, la mare căutare. Specialiştii au decis pentru al cincilea an consecutiv că este cea mai sănătoasă din lume, deoarece este bazată pe multe legume şi peşte şi previne mai multe boli cronice.

15 feb. 2022, 11:43
Dieta mediteraneană, la mare căutare. Te ajută să slăbeşti sănătos şi previne mai multe boli cronice
Dieta mediteraneană, la mare căutare

Dieta mediteraneană, la mare căutare. Stilul de viață din zona mediteraneeană începe să îi cucerească pe români nu doar în vacanţă, ci şi acasă. Pentru că ajută la slăbit într-un mod sănătos, mulţi oameni o declară dieta perfectă.

Bazată pe peşte, fructe de mare, multe legume, au un sezon foarte lung pentru legume, care e completat şi de grâu. Un paradox al acestei diete e că oamenii sunt mai sănătoşi, deşi mai beau şi un pahar de vin din când în când, mai mănâncă şi o brânză grasă, cum sunt în Franţa”, spune nutriţionistul Cristian Mărgărit.

Citeşte şi: Cum a slăbit Mariah Carey 32 kg. Dieta Purple face furori printre vedetele de la Hollywood

Dieta mediteraneană, la mare căutare

Stilul de viaţă mediteranean vine la pachet cu activitate fizică şi o expunere suficientă la soare. Ăsta este motivul pentru care s-a constatat că acest stil de viaţă ajută la scăderea în greutate, iar pe termen lung reduce depresia şi totodată previne atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale, diabetul de tip 2 şi moartea prematură.

Pentru al 5-lea an la rând, dieta mediteraneeană a fost desemnată dieta anului, potrivit prestigioasei publicații americane U.S. News & World Report. Pe locurile următoare au fost clasate dietă DASH și dietă MIND.

De fapt, toate au ceva în comun şi anume, să elimine factorii de risc care au apărut prin globalizare şi printr-o viaţă foarte comodă. Promovează un stil de viaţă sănătos şi excluderea unui risc asupra bolilor cronice„, spune nutriţionistul Oana Dumitrache, potrivit Observatornews.ro.