Dieta mediteraneană previne boala Alzheimer şi îmbunătăţeşte memoria. VEZI AICI MENIUL

Dorinţa de a fi mai creativi, mai productivi , de a excela în tot ceea ce facem ne cuprinde pe toţi, însă, din cauza stresului de zi cu zi, este foarte greu de exploatat întregul potenţial al creierului.

19 aug. 2015, 20:34
Dieta mediteraneană previne boala Alzheimer şi îmbunătăţeşte memoria. VEZI AICI MENIUL

Doar adoptând un stil de viaţă sănătos, din care exercitiile fizice şi alimentaţia sănătoasa să nu lipsească, vom descoperi mai multe moduri prin care ne putem stimula activitatea creierului.

Conform DelawareNews, un studiu publicat de Jurnalul Asociatiei Medicale Americane a constatat ca o dietă mediteraneană, bogată în ulei de măsline şi nuci poate ajuta persoanele în vârstă să câştige lupta în procesul pierderii de memorie şi a declinul cognitiv.

Realizat de cercetători cu sediul în Barcelona, Spania, studiul a analizat modul în care dieta mediteraneană ar putea să diminueze problemele cardiovasculare, care sunt considerate a fi un factor de risc pentru boala Alzheimer şi demenţă.

Studiul a fost realizat pe persoane cu vârsta medie de 66 de ani, pe o perioadă de patru ani, timp în care alimentaţia lor s-a bazat pe reţete mediteraneene.

Cercetatorii au descoperit că o dietă mediteraneană, bogată în fructe, legume, cereale integrale, nuci contribuie la menţinerea în parametrii normali a funcţiilor cognitive şi la stimularea memoriei.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro