Dieta Montignac: Slăbeşti şi te menţii

Învaţă cu dieta Montignac să combini alimentele în mod sănătos şi să slăbeşti fără efort.

RomaniaTV.net
08 oct. 2013, 10:25
Dieta Montignac: Slăbeşti şi te menţii

Avantajele dietei Montignac

Dieta Montignac nu este de fapt o dietă, ci e un stil de viaţă sănătos, care îţi va permite să te menţii la o anumită greutate fără a face prea mari eforturi. Fiind un regim disociat, Montignac te scapă de număratul caloriilor şi de limitarea porţiilor şi îţi permite să mănânci oricât dintre alimentele permise. După ce că te ajută să slăbeşti sănătos şi apoi să te menţii, dieta Montignac scade şi riscul de a dezvolta diabet de tipul II şi de a te confrunta cu probleme cardiace.

Citeste si: Dieta disociata sau cum sa slabesti mancand pe saturate

Principiile dietei Montignac

Fiind o dietă disociată, unul dintre principiile ei te învaţă să consumi separat cele 3 grupe de alimente: carbohidraţii, grăsimile şi proteinele. Cel de-al doilea principiu se referă la carbohidraţi, care sunt sortaţi în funcţie de indicele glicemic, adică în funcţie de efectul asupra nivelului glucozei din sânge (alimentele cu un IG mare fac nivelul glucozei din sânge să crească). Indicele glicemic poate varia în funcţie de cât de coapte sunt fructele, de cât de hidratate sunt, de cât de prelucrate sunt cerealele şi de originea lor.

Citeste si: Cum sa te tii de dieta

Faza I a dietei Montignac – de slăbire

Perioada acestei etape variază în funcţie de greutatea pe care vrei să o dai jos. Faza I a dietei Montignac poate dura până la câteva luni, în funcţie de stricteţea cu care urmezi regimul, metabolismul organismului tău, care poate fi mai lent sau rapid (dacă ai noroc) şi nu în ultimul rând de numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos (aprox. 1-2 kg pe săptămână).

Citeste mai multe despre dieta Montignac pe Cosmopolitan.ro.