Dieta South Beach: Slăbeşti 14 kilograme, în timp record, mâncând

Dieta South Beach este unuâ dintre cele mai bune diete, deoarece îţi permite să consumi glucide şi grăsimi. În ciuda numelui fascinant, această dietă implică un anumit grad de determinare şi auto control. Pe parcursul acestei diete se pune accentul pe un regim alimentar echilibrat, plin de legume, cereale, carne slabă şi mai târziu fructe.

05 ian. 2014, 09:22
Dieta South Beach: Slăbeşti 14 kilograme, în timp record, mâncând

Potrivit autorului acestei diete, Agatston, se pot pierde în jur de 8-14 kilograme. Acest lucru nu se realizează datorită unui consum scăzut de calorii, ci mai degrabă prin eliminarea glucidelor simple şi înlocuirea lor cu alegeri mai bune.

Fazele dietei South Beach

Dietă South Beach are 3 faze. În timpul primei faze nu este permis consumul de gluzide, fructe şi zahăr.

După 14 zile urmează faza a două a dietei, în cadrul căreia se reintroduc treptat în alimentaţie unele glucide, cum ar fi boabele întregi. Faza a doua continuă până când aţi atins greutatea dorită.

Cea de-a treia etapă se desfăşoară pe tot parcursul vieţii şi implică schimbarea stilului de viaţă, şi abordarea unui meniu sănătos zi de zi.

Acest plan în trei faze, a fost conceput de Dr. cardiolog Arthur Agatston, în primul rând pentru a permite pacienţilor săi, bolnavi de inima, să slăbească sănătos şi să se menţină pe o perioada lungă de timp. Deşi în prima faza nu sunt eliminate glucidele complet, asta nu înseamnă că se pot consumă cantităţi nelimitate de glucide. Renunţarea la glucide este folosită în general pentru a declanşa procesul de slăbire.

Dr. Agatston consideră că glucidele sunt necesare într-o dietă pe termen lung. În loc să taie toate glucidele din alimentaţie, se preferă o împărţirea lor în glucide “bune” şi “rele”.

Faza a treia a regimului este mai permisivă, dar se concentrează în continuare pe consumul de alimente cu inice glicemic mic.

Pe parcursul acestui regim se vor lua 3 mese principale şi 2 gustări.

Alimente permise în cele trei faze

În faza 1 aveţi voie să consumaţi carne de peşte, pui, curcan, vită (părţi fără grăsime, muşchi) şi fructe de mare; legume la discreţie, brânză (cu conţinut scăzut de grăsime), ouă, nuci, salate cu ulei de măsline.

Continuarea pe Lyla.ro