Dieta vârcolac: slăbeşti 3 kg în 24 de ore

Spre deosebire de alte regimuri alimentare, așa-numita dieta vârcolac se bazează pe fazele lunii și este ultimul trend în materie de regimuri de slăbit printre unele celebrități de la Hollywood.

RomaniaTV.net
08 sept. 2016, 08:52
Dieta vârcolac: slăbeşti 3 kg în 24 de ore

Cei care au inventat această dietă au pornit de la premisa că Luna influențează cantitatea de apă din corpurile noastre, în același mod în care duce la oscilația periodică a nivelului mărilor sau oceanului, datorită forței de atracție a ei și a Soarelui.

Această dietă are scopul de a elimina toxinele din organism și stimula procesul de lipoliză – descompunerea grăsimilor depozitate în celule. Astfel, ea ajută organismul să-și folosească enzimele care sunt vitale pentru descompunerea produselor alimentare și pentru absorbția nutrimenților.

Varianta de bază a dietei vârcolac

Așa cum sugerează și numele, acest plan constă în repaus alimentar vreme de 24 de ore, pentru a pierde până la 3 kg. În această perioadă, poți să consumi doar lichide, cum sunt apa, supele strecurate, sucurile de legume și fructe. Cura se ține în timpul Lunii Pline sau când e Lună Nouă.

Varianta extinsă a acestui regim alimentar

Cei care vor să urmeze această formă a dietei vârcolac, acoperă toate fazele Lunii – Lună Plină, Primul pătrar, Lună Nouă și Ultimul pătrar.

Citeşte şi  A mâncat castraveţi în fiecare zi şi toată lumea a observat schimbarea! Uite ce s-a întâmplat

Prima etapă – Lună Plină – este o replică a variantei de bază a dietei vârcolac, în care trebuie să se urmeze procedura de repaus alimentar descris mai sus.

Cea de a doua fază – Primul Pătrar – este perioada în care organismul se detoxifică, se diminuează poftele și astfel corpul își menține greutatea. În această etapă, se beau opt pahare de apă și se consumă alimente solide, fără făinoase, prăjeli, sosuri, carne, grăsimi.

Cea de a treia fază – Lună Nouă – este cunoscută drept cea care are cea mai mare influență asupra organismului. În timpul Lunii Noi, cei care țin dieta trebuie să nu mănânce nimic toată ziua și să bea lichide (apă, ceaiuri, supe strecurate, sucuri de legume și fructe). Consumul de ceai verde în această etapă stimulează metabolismul, motiv pentru care este recomandat.

În cele din urmă, în Ultimul pătrar, aspirantele care vor să piardă în greutate sunt sfătuite să fie foarte atente la ce anume mănâncă și să evite dulciurile, grăsimile, pastele, alimentele cu amidon. Consumul de lichide între orele 15.00 și 17.00 dă senzația de sațietate, ajutându-te să-ți controlezi poftele alimentare care pot apărea chiar înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, consumul alimentelor după ora 18.00 nu este recomandat.

Ce spun specialiștii

Legătura dintre Lună și corpurile noastre nu este complet înțeleasă de oamenii de știință. Cu toate acestea, starea de spirit și emoțiile noastre tind să crească atunci când este Lună Plină. Conform unui studiu publicat în revista „Interactive Cardiovascular and Thoracic Surgery”, pacienții care au intervenții chirurgicale pe cord deschis când e Lună Plină au șanse mari ca șederea lor în spital să nu fie de durată și chiar să aibă o rată mare de supraviețuire.

Dieta vârcolac poate duce la pierderea în greutate, deoarece este o dietă bazată pe repaus alimentar pe mai multe perioade scurte de timp. Specialiștii recomandă celor care vor să țină această dietă să consulte medicul înainte de a se apuca de ea.

Iată cum slăbești 5 kg în 7 zile cu dieta cu pepene verde