Diete mai putin cunoscute cu care slăbeşti şi te menţii sănătoasă

Dacă obişnuieşti să urmezi periodic o dietă pentru a scăpa de câteva kilograme nedorite, probabil eşti la curent cu cele mai populare variante, care dau şi cele mai grozave rezultate.

17 sept. 2014, 09:15
Diete mai putin cunoscute cu care slăbeşti şi te menţii sănătoasă

Stiai insa ca exista si regimuri alimentare mai putin celebre care, pe langa sculptarea siluetei, iti ofera si beneficii pentru sanatate?

1. Dieta postului alternativ

Aceasta dieta are la baza un principiu simplu si usor de urmat: daca vrei sa slabesti, este suficient sa tii post 2 zile (consecutive sau nu) pe saptamana. Cat despre restul de 5 zile, poti sa mananci tot ce iti doresti, insa promotorii acestui regim te invita sa optezi pentru proteine slabe si alimente cu un indice glicemic scazut, precum morcovii si capsunele.

Citeşte şi Dieta împotriva candidozei

In cele doua zile de post, aportul caloric este redus cu aproximativ 75%, ceea ce inseamna ca ar trebui sa consumi circa 500 calorii, provenind din carne slaba, fructe oleaginoase, leguminoase si fructe.

Citeşte şi Dieta de toamnă: Regimuri alimentare care te ajută să te detoxifiezi şi slăbeşti

Pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, dieta postului alternativ este grozava si pentru sanatatea sistemului cardiovascular, mai ales daca te asiguri ca in cele doua zile de post alegi numai alimentele potrivite.

2. Dieta DASH

Dieta DASH (unde DASH este acronimul pentru „Dietary Approaches to Stop Hypertension” – „Abordari dietetice pentru stoparea hipertensiunii”) a fost special conceputa pentru a scadea riscul afectiunilor cardiovasculare, insa are drept „efect secundar” si pierderea kilogramelor in exces.

Citeşte continuarea pe Ele.ro.