Diete sănătoase. Regimul alimentar al bolnavului de GUTĂ

Guta este o formă dureroasă de artrită care, în trecut, era considerată boala oamenilor bogați, care consumau foarte multă carne de vânat (bogată în purine).

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 09:51
Diete sănătoase. Regimul alimentar al bolnavului de GUTĂ
În prezent, guta afectează multă lume, mai ales bărbații, și este asociată cu regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare și alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar.

În ce constă dieta bolnavului de gută și de ce apare boala explica doamna Livia Nena, biolog cu specializare în nutriție.

Se formează din cauza cristalelor de urați care, practic, se fixează la încheieturile mici. Criza, practic, apare cu o durere violentă a degetului mare și înroșirea degetului. Asta este o simptomatologie, dar și o dovadă clinică că există problema de gută la persoana respectivă.

Se întâmplă ca, în această problemă, proteinele să nu mai fie metabolizate cum trebuie. Deci este un dereglaj în metabolismul protidic. Proteinele nu mai sunt descompuse total și atunci acidul uric care rezultă nu mai este eliminat total din organism și se depune sub formă de cristale de urați.

Ce alimente nu sunt recomandate bolnavilor de gută? Află mai mult AICI