Diferența dintre nectarină și piersică. Care fruct dintre cele două este mai sănătos. Mulți români habar nu au

Cu siguranță ai mâncat vreodată cele mai dulci fructe, adică nectarine și piersici, însă știi care este diferența dintre acestea? Mai jos ai toate detaliile.

05 mart. 2024, 15:37
Diferența dintre nectarină și piersică. Care fruct dintre cele două este mai sănătos. Mulți români habar nu au

Ce diferențe există între nectarină și piersică. Nu te-ai fi gândit niciodată la ele. Specialiștii au dezvăluit care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când mergi la cumpărături pentru a achiziționa fructe delicioase.

Citește și Trucul genial care te scapă de pesticidele din fructe şi legume. Toţi românii trebuie să îl afle

Cu siguranță te-ai gândit cel puțin odată care este diferența între piersici și nectarine.  Ambele fructe sunt savuroase și se găsesc doar în anumite perioade din an, fiind sezoniere.

În primul rând, diferența dintre cele două constă în pielea lor.

Piersica are o acoperire neclară, în timp ce nectarina este netedă. În al doilea rând, piersica are un puf care se îndepărtează foarte ușor cu ajutorul apei.

De altfel, dimensiunea și textura sunt alte deosebiri care trebuie luate în calcul. Nectarina tinde să fie mai mică și mai fermă decât piersica și  are pielea mai subțire, mai netedă, iar pulpa este mai fermă.

Printre altele, piersica are pielea mai groasă, neclară și pulpa mai moale, însă oamenii trebuie să țină cont și de aroma fructelor.

Foarte multe persoane sunt de părere că nectarinele sunt mai suculente decât piersicile, în timp ce majoritatea spun că nectarinele sunt mai dulci decât piersicile, în ciuda conținutului lor ușor mai scăzut de zahăr.

Atât piersicile, cât și nectarinele coapte sunt ușor moi la atingere, potrivit Historia.ro.

Mihaela Bilic, despre piersici

Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutrițoniste din România, a dezvăluit că piersica de vie este un fruct care nu îngrașă, iar aceasta se coace toamna, în același timp cu delicioșii struguri.

Bilic le recomandă tuturor pentru că are numeroase proprietăți pentru organism, chiar dacă nu are un aspect tocmai plăcut.

Aceste fructe sunt mici, „palide” și neatrăgătoare, însă au beneficii importante în sănătate.

„Se coc toamna târziu, odată cu strugurii… Însă dacă le guști, ești cucerit. Zemoase și un pic amărui, parfumate și cu pulpa fermă, piersicile de vie sunt o revelație la capitolul fructe.

Citește și Topul celor mai bune fructe și legume pentru creșterea imunității. Te feresc de răcelile neplăcute de sezon

Eu le-am găsit în piață și pot să spun că n-am mâncat așa piersici bune nici astă-vară! Plus că sunt printre puținele fructe care nu îngrașă”, a scris Mihaela Bilic pe pagina personală de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)