CFR CLUJ – FCSB: 0-1, surpriză în Gruia, campionatul s-a relansat. Mihai Pintilii: „Ne-au bulgărit, dar a meritat”

FCSB s-a impus pe terenul lui CFR Cluj, 1-0, în derby-ul etapei a 24-a din Liga 1. Partida a început cu 9 minute întârziere, după ce nocturna s-a stins cu 10 minute înainte de startul partidei.

05 feb. 2023, 23:00
CFR CLUJ – FCSB: 0-1, surpriză în Gruia, campionatul s-a relansat. Mihai Pintilii: „Ne-au bulgărit, dar a meritat”

UPDATE CFR CLUJ – FCSB 0-1. Singurul gol al partidei a fost marcat de către Malcom Edjouma, în minutul 88 din pasa lui Octavian Popescu. Mijlocașul de 26 de ani a finalizat superb, din mijlocul careului, trimițând elegant pe lângă Scuffet. Acum, distanţa dintre cele două este de şase puncte, care rămân doar trei în play-off. De vârful clasamentului se poate apropia şi Craiova, dacă se impune luni seară, în derby-ul cu Farul.

Mihai Pintilii, antrenorul echipei FCSB, şi-a felicitat jucătorii după victoria la limită obţinută duminică la Cluj, scor 1-0, în meciul cu echipa campioană, CFR Cluj.
„CFR este o echipă care se apără foarte bine. Băieţii au stat foarte bine în teren. Am venit să luăm toate cele trei puncte, le-am luat, acum urmează meciul cu Voluntari. Doar victoria ne mai ţinea în viaţă în lupta pentru titlu. Nu am făcut schimbări la pauză pentru că echipa a jucat foarte bine. Băieţi merită felicitări pentru jocul făcut pe un teren îngheţat, am pasat, am dominat. În play-off, cele şase echipe care vor intra vor avea şanse egale şi acolo vom vedea”, a declarat Mihai Pintilii.

Darius Olaru, jucătorul echipei FCSB, crede că bulgării aruncaţi de suporterii clujeni către fotbaliştii bucureşteni nu mai contează, în contextul victoriei obţinute. „Măcar am meritat bulgării ăia, că am câştigat. În prima repriză am avut nişte situaţii bune de a marca, în repriza a doua am intrat puţin în jocul lor. E o victorie foarte frumoasă, care ne dă moral pe mai departe. Lupta la titlu: Acum vreo 15 etape eram la 20 de puncte şi nu ne mai gândeam la titlu, dar am revenit şi acum suntem aici”, a declarat Darius Olaru.

DIGI SPORT LIVE VIDEO CFR CLUJ – FCSB online: A cătzut nocturna. Conform Regulamentului, CFR Cluj are la dispoziție o oră să remedieze problema. În caz contrar, riscă să piardă meciul la „masa verde”.

DIGI SPORT LIVE VIDEO CFR CLUJ – FCSB online: meciul CFR Cluj – FCSB este capul de afiș al etapei 24 din Liga 1. Partida din Gruia, care va fi influențată și de starea gazonului, afectat de ninsoarea care a căzut în ultimele ore la Cluj, va fi în direct la Digi Sport 1, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1.

CFR CLUJ – FCSB online DIGI SPORT LIVE VIDEO 

CFR Cluj – FCSB, echipele de start:
CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri,. Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Petrila, Janga, Krasniqi
Rezerve: Bălgrădean, Braun, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Deac, Fica, Birligea, Yeboah
Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Cristea, Tamm, Radunovic – Edjouma, Șut, Olaru – Cordea, Compagno, Oct.Popescu
Rezerve: Vlad, Crețu, Haruț, Miculescu, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu
Antrenor: Mihai Pintilii

Înaintea acestui meci, distanța dintre campioana en-titre și vicecampioana Ligii 1 este de nouă puncte, dar un eventual eșec azi al trupei lui Mihai Pintilii (38 de ani) nu ar însemna, în opinia bucureștenilor, și ieșirea din lupta pentru titlu.

Mihai Stoica crede că meciul cu CFR Cluj nu este decisiv în lupta la titlu

La conferința de presă, Mihai Stoica a declarat că situația roș-albaștrilor din acest sezon este mai bună decât cea din sezonul trecut, atunci când, dacă treceau în penultima etapă de FC Voluntari, ar fi jucat cu CFR Cluj în ultima etapă cu titlul pe masă.

Anul trecut în play-off s-a intrat cu 7 puncte distanță între CFR și noi. S-au făcut opt puncte, după ce am pierdut acasă cu Craiova. De la opt punte, am ajuns în penultima etapă, dacă am fi câștigat, să jucăm cu titlul pe masă la Buzău.

Nu s-a putut din cauza unei mari erori de arbitraj. Acum, dacă ne bate CFR, sunt 12 puncte, împărțit la doi, fac șase. Stăm mai bine decât anul trecut. Se joacă probabil până în ultima clipă. Acum este și VAR, nu doar simulare VAR”, a spus Mihai Stoica.

CFR Cluj – FCSB Live Video, 21:00. Echipele probabile

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Camora – Muhar, Boateng, Cvek – C. Deac, Bârligea, Krasniqi
Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Târnovanu – Sorescu, I. Cristea, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut, Edjouma – Cordea, Compagno, Oct. Popescu
Antrenor: Mihai Pintilii.

Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a plâns înaintea meciului de condițiile meteorologice în care va avea loc partida.

„Nu ar trebui să jucăm fotbal în perioada asta. Doar dacă era vremea bună, ca la început de ianuarie. Mă uitam pe teren, e zăpadă. Vine frigul, -13, -14 grade.

Gheorghe Hagi, „Regele fotbalului românesc”, împlineşte 58 de ani. La mulţi ani! Ronaldo şi Neymar sunt născuţi în aceeaşi zi!
Ăsta nu mai e fotbal, asta e părerea mea. Dar dacă trebuie să jucăm, jucăm”, a afirmat Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare meciului cu FCSB.

DIGI SPORT LIVE VIDEO CFR CLUJ – FCSB online: Oracolul Mitică Dragomir merge cu CFR-ul

Campioana României a obținut două victorii din tot atâtea posibile în acest an și este favorită și în confruntarea cu FCSB.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este de părere că și în acest sezon tot CFR Cluj va câștiga titlul în Superliga, în ciuda faptului că nici FCSB și nici Farul Constanța nu au abandonat lupta.

Gigi Becali, după eşecul cu Farul lui Hagi: „Aşa a vrut Dumnezeu… să nu se mâhnească nașul meu”

„Joc frumos sau joc urât, câștigă CFR-ul! De la începutul campionatului merg pe mâna CFR-ului! Se luptă și anul ăsta patru echipe și campionatul îl ia Dan Petrescu! Așa se întâmplă! Nimic nou sub soare”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

CFR şi FCSB s-au mai întâlnit de 67 de ori în principala competiţie internă, de 19 ori s-au impus clujenii, de 24 de ori au câştigat roş-albaştrii bucureşteni, iar alte 24 de partide s-au terminat la egalitate.