FCSB – FARUL 1-1. Jumătate de cadou de ziua lui Hagi. Clasament actualizat Superligă

De ziua lui Gheorghe Hagi, Farul a remizat cu FCSB, scor 1-1. Golul egalizator, marcat din penalti în minutul 90+5.

05 feb. 2024, 22:22
FCSB – FARUL 1-1. Jumătate de cadou de ziua lui Hagi. Clasament actualizat Superligă

UPDATE: FCSB – FARUL 1-1. Formaţia FCSB a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, luni, pe Arena Naţională, în compania echipei Farul Constanţa, în etapa a XXIV-a a Superligii. Farul a avut un gol anulat în urma consultării VAR, dar a reuşit egalarea în minutul 90+4, din penalti, acordat tot după consultarea VAR. Meciul s-a disputat în ziua în care Gheorghe Hagi a împlinit 59 de ani.

Pentru FCSB a marcat Alhassan (55).

În minutul 58, Louis Munteanu a marcat pentru Farul, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid după o lungă consultare a VAR.

Farul a egalat în minutul 90+5, prin Larie, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată în urma consultării VAR. În clasament, FCSB ocupă locul 1, cu 51 de puncte, iar Farul este pe 5, cu 37 de puncte.

Pe locurile 2 şi 3 în Superliga sunt CFR Cluj şi Rapid, ambele cu câte 42 de puncte, dar despărţite de golaveraj.

DIGI SPORT LIVE VIDEO FCSB – FARUL ONLINE STREAMING. FCSB este lider detașat în Superliga României după primele 23 de etape. A ajuns la 50 de puncte, dar cele două contracandidate la titlu, CFR Cluj și Rapid, au câștigat în această etapă și se pot apropia de primul loc în cazul unui succes al Farului.

Dacă va câștiga meciul cu Farul Constanța, FCSB își poate menține avansul de 11 puncte față de urmăritoare. De partea cealaltă, campioana en-titre a ajuns pe locul cinci, după victoria Universității Craiova cu Sepsi OSK, scor 2-1.

În cazul în care Farul va câștiga, de ziua lui Gică Hagi, atunci constănțenii se vor apropia la 11 puncte de FCSB și pot intra în calculele pentru titlu. În tur, FCSB s-a impus la Constanța, scor 0-1.

Înainte de această partidă, Gică Hagi a declarat la conferința de presă că nu se poata baza pe mai mulți jucători importanți.

„Și nouă ne lipsesc jucători, așa că e același lucru. Și nouă ne lipsește cel mai bun mijlocaș din sezonul trecut, Băluță. Dacă e ceva comun și vouă vi se pare normal, OK! Dacă voi credeți că Băluță, Artean și Nedelcu se înlocuiesc ușor… Anul trecut, au fost baza, iar acum ei nu joacă la mijloc. Scuzați-mă, și mie îmi lipsesc jucătorii, dar eu nu zic nimic”, a declarat Hagi.

FCSB – FARUL ONLINE STREAMING DIGI SPORT LIVE VIDEO 

FCSB – Farul Constanța, echipe de start: 
FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic – Lixandru, Șut, Alhassan – Luis Phelipe, Băluță, Oct Popescu Rezerve: Vlad, Panțîru, Florinel Coman, Miculescu, Pandele, Toma, Ov. Popescu, Matyas Laszlo, Pantea, M. Manolache, Radaslavescu, D. Popa
Antrenor: Elias Charalambous
Absent: Darius Olaru (suspendat)

Farul: Farul: Buzbuchi – Dussaut, M. Popescu, Larie, Ganea – Vînă, Queiros, Deaconu – Rivaldinho, L. Munteanu, Budescu
Rezerve: Mușat, Kiki, Boli, Grameni, G. Marins, Nedelcu, Grigoryan, N. Popescu, Stoian, Dănuleasă, L. Andronache, I. Cojocaru
Antrenor: Gheorghe Hagi
Absenți: Sîrbu, T. Băluță (accidentați)

La mulţi ani, Gică Hagi! „Regele” împlineşte 59 de ani astăzi, în ziua meciului FCSB – Farul
Florinel Coman e rezervă din cauza unei răceli.
Stadion: (Arena Națională – capacitate: 55. 634 de locuri)
Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj) / A1: Sebastian Gheorghe (Suceava) / A2: Daniel Mitruți (Craiova) / Arbitru VAR: Andrei Chivulete (București) / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu (Iași) / R1: Iulian Dima (București) / Observator arbitri: Sorin Boca (Iași)

DIGI SPORT LIVE VIDEO FCSB – FARUL ONLINE STREAMING, statisticile derby-ului

  • Şapte victorii, două remize şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de roş-albaştri pe teren propriu în ediţia curentă. De partea cealaltă, dobrogenii sunt neînvinşi în precedentele trei deplasări din campionat, interval în care au bifat „afară” două succese (3-2 Poli Iaşi, 2-1 Universitatea Craiova) şi un egal (0-0 UTA)
    Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 35 de ori, de 23 de ori s-au impus roş-albaştrii bucureşteni, de opt ori au câştigat dobrogenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.
    Palmares cu FCSB gazdă: 17 meciuri – 12 succese FCSB – 1 remiză – 4 victorii Farul.
    Ultimul succes reuşit de constănţeni din postura de vizitatori: 29 ianuarie 2023, FCSB-Farul 2-3.
    Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 17 septembrie 2023, Farul-FCSB 0-1, gol marcat din penalty de către Darius Olaru.
    Gheorghe Hagi vs FCSB în toate competiţiile: 30 de jocuri – 7 victorii – 3 remize – 20 înfrângeri. Niciunul dintre cele 30 de dueluri nu s-a terminat fără gol marcat. În schimb, în 16 dintre aceste partide s-a înscris de cel puţin 3 ori.
    29 de fotbalişti a utilizat FCSB în acest campionat, printre care şi Florinel Coman, jucătorul cu cele mai multe contribuţii ofensive din primele 23 de etape, 10 goluri şi opt pase decisive.
    Farul s-a bazat pe 38 de jucători, o cifră pe care o mai întâlnim la finalul rundei precedente doar în dreptul celor de la FC Botoşani.

Citeşte şi: Gică Hagi, în topul celor mai bogați oameni din România. E acționar principal la Farul Constanța și are mai multe investiții imobiliare