LIVERPOOL – REAL MADRID 2-5. Show total la reeditarea finalei Champions League de anul trecut

În primul sfert de oră, cormoranii aveau deja 2-0, dar spaniolii au predat o lecţie de fotbal în ţara care a inventat acest sport. meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs, care cu greu va avea parte de ceva mai spectaculos în carieră.

21 feb. 2023, 23:54
LIVERPOOL – REAL MADRID 2-5. Show total la reeditarea finalei Champions League de anul trecut

Meci spectaculos pe Anfield. Real Madrid a învins Liverpool, scor 5-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Partida a fost arbitrată de Istvan Kovacs, care a refuzat un penalty destul de clar gazdelor.

Darwin Nunez a deschis scorul pentru Liverpool în minutul 4, cu un gol cu călcâiul, primul jucător care marchează în acest fel contra Realului în Liga Campionilor după ivorianul Didier Drogba, în 9 aprilie 2013, când juca la Galatasaray.

Liverpool a majorat scorul în minutul 14, prin Salah, care a profitat de o greşeală a portarului Courtois, belgianul ratând o pasă de la coechipierul său Carvajal.

Pentru Real Madrid au marcat Vinicius, în minutele 21 şi 36, Militao, în minutul 47, şi Benzema, în minutele 55 şi 67. Golul din minutul 36 marcat de Vinicius a venit după o greşeală a portarului Alisson, care a degajat balonul chiar în jucătorul madrilenilor.

Real Madrid este doar a doua echipă din istoria competiţiilor europene care a marcat cinci goluri într-un singur meci împotriva lui Liverpool, după Ajax în decembrie 1966 în Cupa Campionilor Europeni (5-1).

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs, ajutat la cele două linii de arbitrii asistenţi Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, cel de-al patrulea oficial fiind Horaţiu Feşnic. În camera VAR s-au aflat Massimiliano Irrati şi Marco Guida (ambii din Italia).

 

În celălalt meci, Napoli a trecut în deplasare de Eintracht Frankfurt, scor 2-0, prin golurile marcate de Osimhen (40) şi Di Lorenzo (65).

LIVERPOOL – REAL MADRID 2-5
Min. 66: Benzema reuşeşte dubla, Real se distanţează la o diferenţă de trei goluri
Min. 55: Benzema marchează şi el, 2-4, după ce echipa din Spania a fost condusă cu 2-0.
Min.47: 2-3, GOOL Real Madrid, Militao marchează cu capul, la o fază fixă.

Min. 36: Gol Real Madrid. Valverde pasează pe poziție viitoare pentru Vinicius, Gomez îi ia fața și trimite le propriul portar, Alisson, dar acesta degajează exact în Vinicius, care reușește dubla și egalează.

Min. 21: Gol Real Madrid. Vinicius, Benzema și Valverde combină rapid, iar primul finalizează cu un șut din marginea careului.

Min. 14: Gol Liverpool. Carvajal pasează înapoi la Courtois, care greșește, iar Salah îl taxează.

Min. 4: Gol Liverpool. Darwin Nunez deschide scorul cu călcâiul, din pasa lui Salah.

După precedentele nouă dueluri, Real Madrid este în avantaj cu cinci victorii, o remiză şi trei înfrângeri (golaveraj 11-8). În istoria recentă, gruparea blanco are un avantaj clar în fața lui Liverpool, câștigând 5 din ultimele 6 partide. Trebuie spus, totuși, că „galacticii” au câștigat doar una dintre ultimele 7 meciuri jucate pe tărâm englez (două egaluri și patru înfrângeri.
Echipele în Liverpool – Real Madrid
  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Bajcetic, Fabinho, Henderson – Salah, Darwin Nunez (Jota), Gakpo
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba – Ceballos, Camavinga, Modric – Valverde, Benzema, Vinicius Jr

De la Real vor lipsi Aurelien Tchouameni, Toni Kroos, Ferland Mendy şi Mariano Diaz, în schimb a făcut deplasarea la Liverpool golgheterul Karim Benzema.

Programul meciurilor de marți și miercuri din Liga Campionilor

Marți ora 22:00

Eintracht Frankfurt – Napoli

Liverpool – Real Madrid

Miercuri ora 22:00

Inter Milano – FC Porto

RB Leipzig – Manchester City

DIGI SPORT LIVE VIDEO LIVERPOOL – REAL MADRID online. La centru se va afla Istvan Kovacs, care va fi ajutat la cele două linii de arbitrii asistenți Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, cel de-al patrulea oficial fiind Horațiu Feșnic. În camera VAR se vor afla Massimiliano Irrati și Marco Guida (ambii din Italia).

Meciul de pe ”Anfield” este reeditarea finalei de anul trecut din Champions League, atunci când Real s-a impus în fața ”cormoranilor” cu 1-0.

Pronosticurile experţilor

Matthew Howarth, reporter Liverpool
Ce diferenţă fac nouă luni. După ce a fost la două victorii de o cvadruplă istorică în sezonul trecut, Liverpool se chinuia înainte de recentele victorii consecutive în Premier League cu Everton şi Newcastle. A fost un sezon turbulent până acum pentru Jürgen Klopp şi jucătorii săi, dar în ultima vreme au existat semne că Reds se întorc la ceva care se apropie de cea mai bună formă a lor. Ce ocazie mai bună de a-şi continua traiectoria ascendentă decât un meci împotriva campionilor europeni în exerciţiu pe un Anfield zbuciumat?

Graham Hunter, reporter la Real Madrid
O luăm de la capăt. Ceea ce este şi mai interesant în cazul în care aceşti doi mastodonţi se întâlnesc de nouă ori în această competiţie în ultimii 42 de ani este faptul că aceste confruntări includ două dintre ultimele patru finale. Oricine doreşte să înţeleagă cum s-au descurcat campionii europeni de când Vinícius Júnior a câştigat titlul în luna mai a anului trecut va avea nevoie de o anumită perspectivă culturală: majoritatea judecătorilor ar spune că Madridul a fost „aşa şi aşa”, dar de atunci a adăugat Supercupa UEFA şi Cupa Mondială a Cluburilor FIFA. Vinícius rămâne vital – la fel ca şi menţinerea în formă a lui Karim Benzema.

Ce spun antrenorii

Jürgen Klopp, antrenorul lui Liverpool: „Trebuie să jucăm două super meciuri pentru a merge mai departe. Madrid nu trebuie să joace special şi încă mai are o şansă. Sunt foarte fericit că putem juca acest meci acum, mai degrabă decât acum câteva săptămâni. Mă aştept ca Anfield să fie pe fază. Să mergem din nou împreună.”

Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid: „Echipa este într-o formă bună, dornică şi nerăbdătoare să se descurce la fel ca anul trecut, ştiind că este un meci dificil şi că urmează o a doua etapă. Suntem entuziasmaţi să ne întoarcem din nou în această competiţie. Finala din sezonul trecut de la Paris ne aduce amintiri frumoase. A fost un meci echilibrat. Ei au avut mai multă posesie, dar noi am fost buni în spate. Acum este diferit, pentru că sunt două manşe. Am luat în calcul acest lucru. Trebuie să fim buni timp de 180 de minute”.

DIGI SPORT LIVE VIDEO LIVERPOOL – REAL MADRID online. Mijlocașul lui Real Madrid, Eduardo Camavinga, se bucură de cea mai bună perioadă de când a sosit la club, cu puțin peste 18 luni în urmă. Tânărul de 20 de ani a reușit să câștige Liga Campionilor în timpul primului său sezon la club, jucând un rol important din postura de jucător care e introdus pe parcursul meciurilor.
Sezonul ăsta a adus o constanță și mai mare pentru fotbalistul din Hexagon. Deși nu e titular indiscutabil, el a fost folosit atât în centrul liniei mediene, cât și pe postul de fundaș stânga. În perspectiva turului cu Liverpool, de pe Anfield, Toni Kroos și Aurelien Tchouameni sunt indisponibili, astfel că Edouardo Camavinga va fi cu siguranță titular. Jurnaliștii de la The Guardian au stat de vorbă cu mijlocașul, înainte de manșa tur cu Liverpool, iar acesta a dezvăluit care au fost fotbaliștii care l-au ajutat cel mai mult de când a sosit pe Bernabeu.

Am o relație specială cu Karim (n.r. Benzema), dar și cu Ferland (n.r. Mendy). Când am sosit la Real, Ferland a fost primul care mi-a dat sfaturi. Amândoi mi-au spus de fiecare dată când am jucat slab, au fost sinceri cu mine și m-au ajutat să înțeleg unde greșesc„, a spus Camavinga pentru The Guardian, înainte de meciul cu Liverpool.
Întrebat ce ar împrumuta de la colegii avuți până acum în cariera sa pentru a fi un jucător mai bun, francezul de 20 de ani a vorbit exclusiv despre fotbaliștii care au alcătuit linia mediană a grupării blanco sezonul trecut. „Aș avea nevoie de un mix de calități de la cei alături de care am jucat la Real Madrid. De la Casemiro (n.r. plecat între timp la Manchester United) aș lua știința de a se apăra, de a recupera balonul, de la Modric aș lua deplasarea în teren cu mingea la picior, iar de la Kroos aș împrumuta pasele. Ahh, și aș mai lua de la Fede Valverde fizicul, mereu la testele pe care le facem e primul, aleargă mai mult decât oricine am văzut„, a mai spus mijlocașul francez.