SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 6-3, 6-1, la Madrid. Victorii fulminante cu noul antrenor

Simona Halep a spulberat-o pe Paula Badosa, locul 2 WTA, scor 6-3, 6-1, în turul al doilea al Madrid Open.

30 apr. 2022, 20:03
SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 6-3, 6-1, la Madrid. Victorii fulminante cu noul antrenor

SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 6-3, 6-1! Simona Halep, locul 21 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1 pe spaniola Paula Badosa, locul 2 WTA, principala favorită a competiţiei de categorie WTA 1.000.

Simona Halep a început foarte bine meciul cu Badosa, cu lovituri în lung de linie, fie cu reverul, fie cu dreapta, bine plasate. Din păcate, ea nu a continuat în acest fel, preferând mingile liftate, către linia de fund a terenului, care au ieşit în aut, sau lovituri în diagonală, de asemenea fără precize.

Badosa a lovit cu putere, a deschis unghiurile şi a pus astfel presiune pe adversara ei. Spaniola accelerează foarte bine jocul în momentul în care este în poziţie confortabilă şi loviturile ei sunt greu de returnat. Dar are oscilaţii în evoluţie şi Halep a ştiut să profite.

Jucătoarea română nu a avut altceva de făcut decât să accepte ofensiva venită din partea cealaltă a fileului, să se apere cu ardoare şi să încerce loviturile ei mircauloase din poziţii imposibile.

 

Şi această tactică a funcţionat. Punctele s-au lungit, pe placul Simonei, iar greşelile s-au înmulţit, în dreptul spaniolei. Cele câteva lovituri excepţionale reuşite de Halep au sădit neîncredere în jocul Paulei, care uşor, uşor a pierdut controlul meciului.

Jucătoarea din Constanţa a devenit ea agresivă pe măsută ce evoluţia adversarei s-a dereglat din cauza nereuşitelor. Practic, Badosa nu a ştiut ce să mai facă pentru a opri furtuna abătută pe teren de Simona Halep.

Românca a defilat nestingherită în setul secund, în care Paula Badosa a acuzat o accidentare la umărul drept, şi a obţinut victoria din acest an împotriva adversarei cel mai bine clasate în ierarhia WTA.

Halep a condus cu 2-0 după două reveniri spectaculoase, de la 30-0 pe serviciul Paulei, respectiv de la 0-40. Badosa şi-a ridicat repede nivelul evoluţiei ei şi a reuşit la rândul său trei ghemuri consecutive câştigate. De la 2-3, a urmat o altă serie, una lungă, din nou în favoarea Simonei, de nouă ghemuri câştigate la rând.

După primele patru, setul I i-a revenit fostului lider WTA, cu 6-3, în 43 de minute.

La scorul de 3-0 pentru Halep în setul secund, Badosa a cerut time out medical pentru o problemă la umărul drept.

Sportiva română a condus cu 5-0, scor la care a ratat două mingi de meci pe serviciul spaniolei. Badosa a luat ghemul de onoare, a avut şi o minge break apoi, dar a trebuit să se recunoască învinsă, scor 1-6, după numai 76 de minute de joc.

Simona Halep va evolua în faza următoare cu jucătoarea americană Cori Gauff, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 14, sau cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 44 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 90.745 de euro şi cu 120 de puncte WTA.

Halep a câştigat Madrid Open în 2016 şi 2017 şi a mai jucat în finală în 2014 şi 2019. Anul trecut, ea a fost eliminată în optimi de jucătoarea belgiană Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7.

DIGI SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA ONLINE STREAMING Simona Halep, locul 21 WTA,va evolua cu spaniola Paula Badosa, locul 2 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie WTA 1.000 Madrid Open în programul de sâmbătă.

SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA ONLINE STREAMING DIGI SPORT 2 LIVE VIDEO

SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 6-3, 6-1, joc fulminant şi în setul secund

SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 6-3, victorie fără probleme în primul set

SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 5-3, campioana noastră revine pe tabelă şi este la un game de primul set

SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 2-3, Simona pierde două game-uri la rând

SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA 2-1, început bun, cu break, pentru campioana noastră!

Meciul va avea loc pe arena Manolo Santana în jurul orei 20.00. Simona Halep, locul 21 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 1.000 Madrid Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Shuai Zhang, locul 40 WTA.

România poate merge la Campionatul Mondial de rugby, după descalificarea Spaniei

Halep va evolua în această fază cu spaniola Paula Badosa, locul 2 WTA, care a trecut, cu 6-3, 6-0, de rusoaica Veronika Kudermetova, locul 25 WTA, în prima manşă. După retragerea polonezei Iga Swiatek, locul I WTA, Badosa este principala favorită a turneului, chiar dacă figurează ca fiind cap de serie numărul 2.

DIGI SPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – PAOLA BADOSA ONLINE STREAMING. Românca s-a declarat impresionată de forma Paulei Badosa, care a reușit o ascensiune remarcabilă în circuitul WTA în ultimul an, fiind la cea mai bună clasare din carieră.

„Paula este probabil în cel mai bun moment al carierei, va fi un meci greu pentru mine. Trebuie să-mi fac jocul și să dau totul. Nu am nimic de pierdut. Vreau să-mi regăsesc drumul în circuit.

Nu îmi e teamă de acest meci, pentru că știu ce înseamnă să înfrunți una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Va fi un meci important, o mare provocare pentru mine”, a spus Simona Halep, într-un interviu pentru site-ul WTA.

La conferința de presă, Paula Badosa a declarat că nu se consideră favorită împotriva Simonei Halep și a recunoscut că va fi un meci emoționant pentru ea.

Şoc în sport. Boris Becker va fi încarcerat, a fost condamnat la doi ani de închisoare
„Am avut o mulțime de emoții înainte de meci (n.r. – cu Veronika Kudermetova), nu am vrut să dezamăgesc. M-am descurcat bine, am fost la un nivel bun și mă bucur că mă întorc la Madrid. Este foarte special pentru mine să fiu aici. Aici a început ascensiunea carierei mele, aici am început să joc foarte bine, iar cu un public ca la Madrid este foarte special. Visul meu aici este să câștig.

Cu Simona va fi un meci foarte greu, ar putea fi o finală a oricărui turneu. Este o jucătoare care m-a inspirat foarte mult. Voi avea nevoie de ajutorul publicului sâmbătă. Credeți că sunt favorită în acest meci? (n.r. – râde) Pfff, OK”, a spus Badosa.